RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er fryktelig synd

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
TV 2 fortviler over produksjonen fra sykkel-VM.

Dersom Norge skulle kjempe seg inn i medaljestriden i junior- eller U23-klassen under VM i Limburg, får du som TV-seer ikke ta del i spenningen underveis.

Årsaken er at den nederlandske statskanalen NOS ikke produserer LIVE-bilder fra rittene.

I stedet viser man blant annet søndagens lagtempo for profflagene.

- Det ville ha vært meningsløst å arrangere proffenes lagtempo i VM uten å produsere det. Samtidig synes jeg det er veldig synd at de ikke produserer LIVE-bilder fra damenes lagtempo, og heller ikke fra rittene i U23- eller juniorklassen, sier prosjektleder for sykkel i TV 2, Halvor Høvik, til procycling.no.

TV2: - Rart
TV-kanalen jobber for tiden med arrangøren i Bergen med tanke på et norsk VM i 2016 eller 2017. Høvik opplyser om at det i reglementet til UCI ligger klare føringer for direkteproduksjon av alle klasser i mesterskapet.

Les også: Edvald kan vinne VM-gull søndag

At NOS likevel ikke følger det opp, har sannsynligvis en økonomisk side. Dessuten er det første gang proffenes lagtempo skal inn på menyen. Det er også første året det arrangeres en full VM-uke med ritt fra søndag til søndag.

- Jeg synes det er rart at det ikke produseres direktebilder fra alle klasser. Vi har ikke fått noen god redegjørelse fra verken UCI eller NOS i denne saken, opplyser Høvik.

- Kan gå glipp av sykkelunder
Tidligere har juniorene hatt sitt eget mesterskap, men under VM i København var også disse på plass på startstreken i arrangørbyen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norge stiller i neste uke med sitt sterkeste U23-mannskap på mange år. Derfor synes TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg at situasjonen er lei.

- U23-rittene er alltid morsomme, og det er neste generasjons storryttere. Norge kan gjøre det bra, så det er fryktelig synd at det ikke sendes. Juniorrittene er nye i VM-sammenheng, så det er ikke like farlig. Likevel har vi medaljemuligheter i alle klasser, så man kan jo gå glipp av et norsk sykkelunder, sier Stoltenberg.

Sterkt, norsk U23-mannskap
Man skal vel kanskje vokte seg for å plassere dette for kontoen for undrer, men Kurt Asle Arvesen ble mester langs landeveien i 1997 og Thor Hushovd ble tempoverdensmester i U23-klassen året etter.

I år er det Sven Erik Bystrøm, Håvard Blikra, Filip Eidsheim, Vegard Breen og Bjørn Tore Hoem som utgjør det norske laget. Landslagets prestasjoner tidligere denne sesongen, vitner om at man kan bite fra seg også under fellesstarten neste lørdag.

- Vi har tatt flere topp 5-plasseringer i Nations Cup denne sesongen. Det er naturlig nok litt større og annerledes i et VM. Som jeg har uttalt før, har vi ingen Edvald eller Thor i troppen, men vi har god bredde. Vi har som målsetting å kjempe om en topp 10-plassering i VM, og kanskje kan vi få en rytter blant de fem beste på en god dag, sier landslagssjef Martin Vestby for U23-rytterne til procycling.no.

Les også: - Vi har ingen Thor eller Edvald

Forstår valget
Han synes det er synd at rittene ikke skal vises på TV, men har også forståelse for valget.

- Jeg tror nok ikke at sykling har grunn til å føle seg dårlig behandlet. I fotballens verden er det kanskje mer vanlig å vise kamper og mesterskap i aldersbestemte klasser. Men det er klart: Litt kjedelig er det, både for guttene og de som følger med, at rittene ikke går direkte på TV, avslutter han.

TV 2 opplyser at de vil motta redigerte klipp fra de øvrige klassene, og vil forsøke å vise det fram i løpet av direktesendinger eller via sportsnyhetene. Det vil også bli lagt ut klipp på TV-kanalens nettside.

Både TV 2 og Eurosport viser årets sykkel-VM i Limburg:
Søndag 16. september: Lagtempo kvinner (opptak), lagtempo herrer (direkte)
Mandag 17. september: Tempo junior, tempo U-23 (vises ikke)
Tirsdag 18. september: Tempo jenter junior (vises ikke), tempo kvinner (direkte)
Onsdag 19. september: Tempo herrer (direkte)
Fredag 21. september: Fellesstart, junior jenter (vises ikke)
Lørdag 22. september: Fellesstart U23 (vises ikke), fellesstart kvinner (direkte)
Søndag 23. september: Fellesstart junior (vises ikke), fellesstart herrer (direkte)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere