RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er fullstendig utklassing

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira med knusende overlegent NM-gull.

LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen): Kristin Størmer Steira tok en svært overbevisende seier på lørdagens 15-kilometer med skibytte under NM på Lillehammer.

Steira vartet opp med en maktdemonstrasjon på skøytedelen av rennet og gikk til slutt i mål som overlegen vinner, nesten halvminuttet foran nærmeste konkurrent.

Bestemt seg
NRK-kommentator Torgeir Bjørn lot seg imponere av 32 år gamle Steira.

- Vi ser Steira i en form vi nesten ikke har sett henne i denne sesongen. Det er fullstendig utklassing det hun viser her i dag, sa kommentatoren underveis.

- Jeg hadde bestemt meg i dag, og hadde planlagt å rykke når vi gikk ut på skøytedelen. Dette er den beste følelsen jeg har hatt i et renn hele sesongen, sier Steira til pressen etter rennet og innrømmer samtidig at hun har vært litt stresset foran NM.

- Jeg må innrømme at jeg har vært litt stressa etter at jeg ble syk under Tour de Ski.

Gikk sammen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng kjempet lenge om andreplassen, men noen hundre meter før mål gikk førstnevnte ifra og sikret seg sølvmedaljen. Weng gikk til slutt inn til bronse.

Det dannet seg raskt en trio i front på den klassiske delen av rennet.

Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira dannet forgruppen tidlig i løpet, og gikk sammen de første 7,5 kilometerne.

Etter skibyttet og overgangen til skøyting viste imidlertid Størmer Steira hvem som var sjefen. På de første 800 meterne gikk hun rett ifra Weng og Jacobsen og fikk et forsprang på snaue 18 sekunder.

Differansen bare økte og ved neste passeringspunkt hadde det blitt nesten halvminuttet ned til de nærmeste forfølgerne.

Mot mål slakket Steira noe av på tempoet og Uhrenholdt Jacobsen gikk til slutt i mål 24,9 sekunder bak gullvinneren.

P.S: Både Marit Bjørgen og Therese Johaug sto over lørdagens 15-kilometer og har dratt opp i høyden for å forberede seg til OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere