RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt konge å ha ham tilbake i bakken

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Janne Ahonen imponerte med med 3.-plass i hoppkvalifisering i Hinterzarten.

Den finske hoppveteranen Janne Ahonen gjorde fredag comeback med delt 3.-plass i kvalifiseringen til sesongens første sommer Grand Prix-renn i Hinterzarten.

Tom Hilde, som er forhåndskvalifisert til rennet på søndag, gleder seg over å ha veteranen tilbake i bakken.

- Ahonen er idolet mitt. Det å ha han tilbake i bakken er helt konge. Jeg fikk ikke sett hoppingen hans, men er imponert over resultatet. Jeg håper han kommer til å gjøre det bra til vinteren, og tror også han kommer til å få det til. Rutinen og erfaringen han sitter med, er det få som har, sier Hilde til Nettavisen.

Ahonen hoppet lengst
Ahonen har vunnet den tysk-østerrikske hoppuken hele fem ganger. Han la for første gang opp i 2008. Deretter satte han karrierepunktum i 2011, men er nå tilbake i skibakken.

Fredag plantet 36-åringen skiene på 106,5 meter, lengst av samtlige hoppere i den tyske plastbakken. Han delte tredjeplassen med Roman Koudelka. Polakken Dawid Kubacki toppet kvalifiseringen foran Andreas Wellinger.

Fire nordmenn er klare for sesongens første renn søndag. Anders Bardal og Tom Hilde var forhåndskvalifisert. Kim Rene Elverum Sorsell hoppet 100 meter og ble nummer 23. Anders Fannemel tok seg med nød og neppe videre på 40.-plass etter et hopp på 96 meter.

- Jeg hadde ingen god dag i bakken. Jeg klarte ikke bruke trykket i tilløpet til å løfte meg over skiene, så det ble veldig lite energi i hoppet, sier Fannemel til Nettavisen.

- Jeg har lite å stille opp med på søndag, sånn som jeg hoppet i dag, men jeg har morgendagen på å finne ut av ting. Så da blir det bare å prøve ut det på søndag, sier Fannemel.

Også Hilde imponerte
Tom Hilde er nylig tilbake fra skade og forteller at det var godt å komme i gang med konkurranse igjen. Nordmannen hoppet nest lengst av de forhåndskvalifiserte utøverne med sitt svev på 104 meter fredag.

- Det var veldig deilig å hoppe litt med startnummer på brystet igjen, og ikke bare trening. Men jeg kjenner at denne konkurransen kom litt brått på, og at jeg gjerne skulle hatt litt flere hopp. Denne helgen og neste helg vil jeg bruke kun som trening, og for å se hvor nivået ligger, så jeg vet hva jeg må jobbe med fram mot vinteren, forklarer Hilde til Nettavisen.

Andreas Stjernen og Rune Velta lyktes ikke i kvalifiseringen. Sistnevnte ble disket fordi dressen hans var én centimeter for vid.

– Da vet vi hvordan reglene er. Det er fint at det skjer nå, sa landslagssjef Alexander Stöckl om Veltas glipp.

Bardal har tidligere slitt i Hinterzarten, men hoppet OK, ifølge Stöckl. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere