Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt sinnssykt!

Foto: (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg hadde ikke drømt om gull allerede nå. Målet var Beijing om fire år. Men hva skal jeg gjøre der nå? gliser Andreas Thorkildsen.

- Jeg var sikker på at jeg ikke kom til å få høre «Ja, vi elsker» i kveld. Jeg hadde ikke det rette antrekket på meg på seierspallen, for jeg hadde ikke drømt om at jeg skulle få bruk for dressen, gliser gullgutten, fortsatt overrumplet over triumfen.

- Det går ikke an å forklare hvordan dette føles. Det er helt sinnssykt. Jeg kan bare ikke beskrive det, fortsetter spydhelten.

- Hvordan skal du feire dette i kveld?

- Nei, det aner jeg ikke. Vi har ikke planlagt noe, men vi må vel drikke litt champagne i kveld. Og så har jeg lyst til å se kastet på video, sier Kristiansand-gutten.

Beijing målet
Det er ikke bare festen som ikke er planlagt. For det er OL i Beijing om fire år som er det store målet for Thorkildsen og trener Åsmund Martinsen.

- Andreas var helt rå i dag. Han åpnet med et kjempekast, og presset konkurrentene. Jeg visste at han hadde den lengden inne, men at han skulle få det ut i en OL-finale, er helt fantastisk, sier Martinsen.

- Nå er jeg utrolig, utrolig glad. Andreas har jobbet vanvittig hardt i sommer. Han er veldig sterk psykisk, noe han viste i dag.

- Det var ikke planlagt at dette skulle skje i år. Vi har hele tiden jobbet med OL i Beijing som mål, og er jo et stykke foran skjema, gliser treneren.

- Drømte ikke om gull
- Da jeg klarte å kaste årsbeste i første kast, tenkte jeg at det burde holde til en plass blant de seks beste, som var målet. Og vinnerkastet var veldig bra, jeg tenkte med en gang at dette holdt til en bra plassering, men jeg drømte ikke om gull, innrømmer 22-åringen.

- Jeg visste jo at jeg kunne kaste så bra, med hadde ikke drømt om å få det til i en OL-finale.

Andreas Thorkildsen slengte spydet 84,82 meter av gårde allerede i konkurransens første kast. Sergej Makarov fra Russland og latvieren Vadims Vasilevskis svarte umiddelbart, men Thorkildsen slo tilbake straks.

Stresset konkurrentene
86,50 meter er personlig rekord med 78 centimeter, og mer enn nok til å vinne OL-gull. Konkurrentene ble stresset, og var aldri i nærheten av å komme opp med kast som kunne matche nordmannen.

- Men ventetiden var helt forferdelig. Jeg har aldri vært så nervøs som da Vasilevskis kastet. Det var ufattelig deilig å se at han ikke klarte det.

Derfor kunne Thorkildsen tillate seg to svake kast, før han ga seg for dagen etter fire kast.

- Jeg kjente ikke noe til den vonde ankelen i de to første kastene, men merket det på de to neste. Derfor droppet jeg de to siste. Og det gikk jo greit, gliser han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!