RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt sykt

Foto: Reuters / Scanpix
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen sikret seg sitt tredje VM-gull i Nove Mesto.

Emil Hegle Svendsen sikret seg sitt tredje VM-gull av tre mulige da han vant søndagens jaktstart i Nove Mesto.

Nordmannen gikk ut åtte sekunder foran Martin Fourcade, og det var nettopp disse to som gjorde opp seg imellom på oppløpet etter 12,5 kilometer.

Avslutningen var så jevn at det trengtes målfoto for å skille de to rivalene, og det var til slutt Emil Hegle Svendsen som kunne strekke armene i været.

Vi fulgte rennet live

- Jeg var ikke sikker, men jeg tenkte jeg måtte juble litt likevel, gliser Hegle Svendsen til NRK.

Trønderen vant traff 19 av 20 blinker og gikk ut sammen med Dimitrij Malyshko etter den siste skytingen. Han er overrasket over at Martin Fourcade og Anton Shipulin plutselig var oppe i ryggen hans.

- Jeg trodde det var bare meg og Malyshko, men de andre kom på slutten. Plutselig var de der. Det gikk skikkelig fort og jeg hadde en liten klinsj med Shipulin også. Jeg trodde det var over da han hadde fem meter, men jeg klarte det. Det er helt sykt, sier Svendsen til NRK

Til slutt klarte Hegle Svendsen og Fourcade å riste av seg russerne, men det var bare så vidt at nordmannen slapp fram da sølvvinneren begynte å kjøre.

- Det gikk fort på slutten, og jeg hadde en liten klinsj me Shipulin. Det var så vidt jeg slapp fram og klarte å ta igjen Fourcade, forteller Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen gikk svært godt i sporet, men med fire bom havnet han 51,5 sekunder bak landsmannen på en tiendeplass.

Tarjei Bø ble nummer 17, mens Henrik L'Abee Lund tok 20.-plassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere