RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt ubeskrivelig

Foto: Geir Olsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
To nordmenn på pallen i hopp. Morgendagen kan bli enda bedre, tror Johan Remen Evensen.

Forutsetningene før finaleomgangen var optimale for de norske hopperne:

Ni nordmenn var klare for finalen, og to av dem var helt oppe i teten og kjempet. Tom Hilde på andreplass og Johan Remen Evensen på tredje var henholdsvis 1,3 og 1,4 poeng bak ledende Thomas Morgenstern.

Også Anders Bardal og Anders Jacobsen hadde gjennomført gode hopp, mens unggutter som Rune Velta (17.-plass) og Ole Marius Ingvaldsen (22.-plass) hadde fått vist seg fram fra sin beste side og allerede hadde sikret seg sine første verdenscuppoeng.

Taklet presset
Og selv om det ikke ble seier til slutt, kan vi juble over en enorm opptur for de norske hopperne.

For både Tom Hilde og Johan Remen Evensen taklet presset, og tok to pallplasseringer bak østerrikeren Thomas Morgenstern. De to nordmennene byttet sine plasser i mellom, ettersom Remen Evensen hoppet to meter lenger ned i bakken enn Hilde i finaleomgangen.

Etter rennet var imidlertid begge hopperne like glade.

- Helt konge
- Det er ordentlig kult. Helt ubeskrivelig egentlig, det er utrolig deilig. Og jeg er så glad for at jeg har med Tom der også, sier Remen Evensen til NRK etter sin beste plassering i verdenscupen noensinne.

Tom Hilde er ikke mindre fornøyd.

- Det er helt konge. Jeg sitter på bommen og hører at han hopper 136 meter. Da vet jeg at vi har en nordmann på pallen, og da klarer jeg å slippe meg løs, jeg også, forklarer dagens tredje beste hopper.

Og det er bare å beundre hvordan de to nordmennene holdt hodet kaldt på toppen av hoppbakken da dramaet kulminerte mot slutten av konkurransen. De andre norske hopperne hadde gjennomført en solid konkurranse, men det var tidlig klart at vi måtte stole på Hilde og Remen Evensen hva topplasseringene angikk.

Morgensterns 15. seier
Og da sistnevnte satte utfor som tredje siste hopper, viste han at han ikke lot seg merke av presset.

136 meter holdt til foreløpig ledelse, og det var klart at han sikret seg sin tredje pallplassering i karrieren.

Tom Hilde fulgte etter, og strakk seg til 134 meter. Det holdt til andreplass, og plutselig hadde vi to norske på pallen.

Så skulle det hele avgjøres, med Thomas Morgenstern stående igjen alene på topp.

Østerrikeren hoppet 137,5 meter under svært gode vindforhold, og tok sin 15. verdenscupseier i karrieren.

Her ser du resultatlista for konkurransen

Lover folkefest
Uten at det ødela gleden over en god norsk dag i hoppbakken. Utenom de to på pallen, var det nemlig også mye annet å glede seg over: Anders Bardal ble nummer ti, mens Anders Jacobsen viste at han tar steg i riktig retning med enn ellevteplass.

Rune Velta tok verdenscupsirkuset med storm med en flott 17.-plass. Det samme gjorde Ole Marius Ingvaldsen med sin 20.-plass.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 23, Kim Rene Elverum Sorsell nummer 24, og Vegard Sklett fikk også med seg verdenscuppoeng med sin 30.-plass.

Nå lover Johan Remen Evensen at søndagens konkurranse ikke blir noe mindre morsomt.

- Det blir en folkefest i morgen. Det må det bli. Vi skal i hvert fall gjøre så godt vi kan, og så får vi bare oppfordre folk der hjemme til å ta turen til Lysgårdsbakkene, sier Remen Evensen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere