RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt utrolig

Foto: Espen Haugen/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
De er begge fra Enebakk, de er tremenninger og er begge tatt ut på rekruttlandslaget. Lørdag møtes de i verdenscupen.

BEITOSTØLEN/SJUSJØEN (Nettavisen): For 20 år siden begynte de begge på oppveksten i Enebakk kommune.

Lørdag skal langrennskometene og tremenningene Heidi Weng og Martine Ek Hagen igjen konkurrere i verdenscupen.

- Det er helt utrolig, det er et lite idrettslag og det er sjeldent man ser sånn. De har nok drevet klubben godt der ute i Enebakk i flere år, og det har gitt resultat. Jeg håper de tar et steg til, men det er uansett veldig imponerende. Det blir spennende å følge de videre, forteller rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad til Nettavisen.

- Det gir meg inspirasjon
Jentene begynte sine aktive klubbkarrierer i Driv idrettslag og 20-åringene brukte mye tid sammen fram til de begynte på forskjellige videregående skoler.

Foran årets sesong ble også begge tatt ut på det norske rekruttlandslaget.

- Det er selvfølgelig artig, vi er jo også tremenninger. Vi trente mest sammen da vi var små, fordi vi gikk på forskjellige videregående skoler. Martine gikk idrett og trente på skolen, mens jeg måtte trene da jeg kom hjem senere på ettermiddagen eller kvelden, forteller Weng til Nettavisen.

- Enebakk er ikke akkurat stort, så det er artig at det er to personer som presterer så bra, smiler hun fornøyd.

- Kjempemorsomt
Martine Ek Hagen synes også det er morsomt at begge har fått landslagsplass.

- Det er kjempemorsomt. Vi kjenner hverandre så godt og har kjent hverandre hele livet. Det er ordentlig bra, forteller Ek Hagen til Nettavisen.

Sammen med Weng byttet hun klubb til idrettslaget i BUL som juniorløper, og hun har nå bosatt seg i Lillehammer der hun studerer.

Ek Hagen har også svaret på hvorfor tremenningene har klart å bli blant Norges desidert beste kvinnelige langrennsløpere.

- Jeg tror det er en kombinasjon av at vi er veldig gode venner og vi er tremenninger, men vi er også konkurrenter og dermed klarer å presse hverandre. Det at Heidi gjør det bra det gir meg inspirasjon for da vet jeg at det er mulig, og omvendt, forteller hun.

LES OGSÅ: - Heller Marit enn Therese

- Usikker på hvem som er best
Heidi Weng har allerede fått ni verdenscupstarter i sin karriere, mens Martine Ek Hagen fikk sin debut og foreløpig eneste start i Drammen forrige sesong.

Selv om Weng var raskest av de to i fjor vet de ikke hvem som vil gå fortest igjennom den 10 kilometer lange løypa på Sjusjøen denne helgen.

- Martine bor i Lillehammer, mens jeg bor hjemme, dermed har vi ikke fått trene så mye sammen i det siste. I år har jeg trent lite hardt og når jeg først har trent hardt har det som regel vært motbakkeløp. Det har vært greit å ha hatt en halv hard økt alene for da slipper man at én er i bedre form og da trekker opp tempoet til en hard økt, sier Weng og fortsetter:

- Vi har ikke hatt så mange harde økter på samlingene, så jeg er usikker på hvem som er i best form nå. I fjor var jeg i veldig god form om sommeren, men så snudde det til vinteren. Vi får nesten bare vente og se til verdenscupåpningen, forteller hun.

- Ingen store resultatmål
Weng vant Skandinavisk cup forrige sesong og har med det friplass i verdenscupen fram til jul, og trenger derfor ikke å stresse for mye med åpningsrennet.

For Ek Hagen er realiteten en helt annet. Sannsynligvis vil hun ikke få gå noe mer verdenscup før sirkuset beveger seg tilbake til Norge i mars.

Hun har likevel andre konkurranser å se fram mot i sin første sesong som seniorløper.

- Det er første år som senior, derfor har jeg ikke satt meg noen store resultatmål. Jeg har som mål om å gå gode renn og etablere meg som senior. Jeg har veldig lyst til å gjøre det godt i senior NM, U23-VM og Skandinavisk cup. Det blir de rennene jeg vil fokusere mest mot, forteller Ek Hagen.

Rekruttlandslagstreneren har fulgt jentenes oppkjøring og har tro på at Ek Hagen kan ta nye steg denne sesongen.

- Hun mater på. Hun er veldig seig på distanserennene, men har litt igjen når det kommer til sprint. Jeg har forventninger til henne på distanse i år. Hun var god i fjor og har fått trent godt i sommer. Hun er også en Johaug-type som går og går til det er helt slutt. Hun er en fighter, konkluderer Sjur Ole Svarstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere