*Nettavisen* Sport.

- Det er ikke ålreit når publikum jubler

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norske skiskyttere er lei av tyske fans som jubler når de bommer på standplass.

16.01.13 09:37

Under verdenscuprennene i Oberhof og Ruhpolding jublet tyske tilskuere når utenlandske utøvere bommet på standplass.

Norges Skiskytterforbund reagerer ifølge VG voldsomt på dette.

- Vi synes det er usportslig og ufint. Det er ikke ålreit når publikum jubler når andre nasjoner bommer. Det gjelder ikke bare for våre løpere, men alle utøvere som ikke er fra Tyskland, sier idrettssjef Per Arne Botnan til VG.

- Russerne verst
Idrettsjefen forteller at han vil til å ta dette opp med Det internasjonale skiskytterforbundet, IBU. Botnan kommer i tillegg til å kontakte andre nasjoner for å høre om dette er noe de også vil gå videre med.

Samtidig skryter han av norske tilskuere, som heier på alle, enten det er russere, tyskere eller nordmenn.

Lederen i IBU, nordmannen Anders Besseberg, var ikke til stede i Oberhof, men forteller til VG at han ikke la merke til ufin oppførsel i Ruhpolding.

- Det kan være at publikum i forbindelse med en jaktstart synes det er greit at det blir en bom eller to for å få spenning – det har vi sett tendenser til – men ikke at det forstyrrer løperne. Buing mot utenlandske utøvere har jeg ikke opplevd bortsett fra i Russland, hvor ting utviklet seg i feil retning. Men dette har vi ryddet opp i, sier Besseberg.

Kun Gössner
De tyske supporterne i Oberhof fikk ikke all verden å juble for når det gjelder hjemlig suksess.

Norges damelag ble nummer fire på stafetten, mens herrene tok andreplassen og henviste Tyskland til tredje der. Tora Berger endte på andreplass på sprinten, bak tyske Miriam Gössner og foran en annen tysk jente, Andrea Henkel. På jaktstarten måtte Berger nøye seg med fjerdeplass, men hun slo likevel samtlige tyske deltakere.

På herrenes sprint i Oberhof ble det dobbelt russisk, mens Emil Hegle Svendsen tok tredjeplassen og beste tysker ble Arnd Pfeiffer på tolvteplass. Også Svendsen måtte nøye seg med fjerdeplass i jaktstarten, mens beste tysker her endte på 13.-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.