*Nettavisen* Sport.

- Det er ikke gitt at Hafslund blir med VIF i evig tid

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Hovedsponsor kan trekke seg.

26.06.12 09:12

Det blåser friskt rundt Vålerenga-trener Martin Andresen for tiden. Hovedstadsklubben er ute av cupen etter tap for Sandefjord og med en begredelig åttendeplass i serien etter hjemmetap for erkerivalen Stabæk ser det mørkt ut for Vålerenga-treneren.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Han ble reddet av cupgull

Men det vil koste Oslo-klubben mye å sparke Andresen, nærmere bestemt fem millioner kroner, ifølge VG.

Overfor TV2 inrømmer VIF-treneren at han er lei. Han er imidlertid ikke den eneste som er lei. Også en av hovedsponsorene til Vålerenga, begynner å bli kraftig lei.

- Martin Andresen trener Vålerenga på femte året. Det har vært mye støy rundt ham?

- Nå skal egentlig ikke vi uttale oss om det sportslige, men som en av hovedsponsorene blir man jo oppgitt. Nå må vel de fleste unnskyldninger vært brukt opp. Han ble reddet av cupgull første sesongen, men etter alle de kostbare bomkjøpene, må nok være nok, sier Hafslunds direktør for samfunnskontakt, Frode Geitvik, til NA24.

- Resultatene er syltynne

- Resultatene er syltynne i forhold til hvor alle trodde vi skulle og burde være nå. Dessverre, etter mange dyre bomkjøp, er vi fortsatt milevis unna. Når det er sagt er det ikke opp til oss som sponsor å bestemme, men styrene i Vålerenga, sier Geitvik.

- Det er ikke gitt at Hafslund blir med Vålerenga som tung sponsor i evig tid, legger Geitvik til.

Martin Andresen har sagt at han ikke har lyst til å forlate jobben. Geitvik sier at han håper og tror at dette ikke dreier seg om penger.

- For Martin er jo dette småpenger uansett, sier Geitvik.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hafslund.no

- Stort nederlag for Martin

Geitvik mener at det handler mer om prestisje.

- Blir han sparket, blir det selvfølgelig et stort nederlag for Martin, sier Geitvik.

- Andresen har den siste tiden skyldt på dommerfeil og forsvarer grisetaklinger på TV. Kan Hafslund stå inne for de verdier som Andresen her viser?

- Jeg må vel medgi at jeg har sett de nevnte episoder. Martin og jeg ser tydeligvis ikke likt på alt, heller ikke reprisene, sier en tydelig oppgitt Geitvik.

Stor formue

Martin Andresen har arvet et møbelimperium og i fjor kjøpte han huset til en av Norges rikeste, Ole Robert Reitan på Nesøy, for over 30 millioner kroner.

Ligningsformuen til Andresen var på over 13 millioner kroner, mens inntekten havnet på nesten 2,5 millioner i 2010.

Hans reelle forme er betydelig mer. Som arving av over 20 prosent av møbelkjeden Skeidar sitter Andresen på en betydelig større formue.

I 2011 omsatte Skeidar Holding for over 1,6 milliarder kroner, men med en magert resultat på tre millioner kroner. Målt i omsetning er Skeidar Holding det 294. største selskapet i Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Montasje)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.