- Det er ikke jeg som er helten

- Vinden tok tak i bussen. Det var som å balansere et skateboard, forteller Arnt Sørensen (39), bussjåføren som får mye av æren for ingen døde under den alvorlige bussulykken lørdag.

08.05.05 16:45

Søndag møttes involverte, pårørende, leger, kriseteam og prester for å snakke ut om det som skjedde da en Bodø/Glimt-buss kjørte av veien, tok fyr og brant opp på vei over Saltfjellet lørdag morgen.

- Det var en veldig god samling. Utrolig godt å få se at alle gutta var i såpass bra form tross omstendighetene, forteller bussjåfør Arnt Sørensen (39) til TV 2 Nettavisen.

Hør hans versjon av hva som skjedde:
- Jeg husker at jeg kom til meg selv. Et «split second» senere husker jeg at jeg henger i sikkerhetsbeltet. Jeg kommer meg løs. Da var det allerede fyr i bussen. Jeg prøvde å få ut folk. Jeg kommanderte dem til å forlate bussen. En mann lå begravd i snøen. Han kom seg løs.

Lørdag fortalte involverte og vitner om heltemodig innsats fra bussjåføren. Dette er hans egne ord av hva som skjedde da han stod og ropte oppe på siden av den brennende bussen for å få alle ut før det var for sent:

- Jeg kom meg ut av fronten sammen med ni andre. Jeg måtte gå opp på bussen for å finne de gjenværende. Flammene tok over i løpet av få minutter. Det smalt og knaket. Plutselig var bussen overtent. Jeg var i tvil om vi hadde fått ut alle. Jeg hadde et tall i hodet. Så fikk jeg beskjed om at alle var ute. Da kunne jeg gå ned, sier en lettet Sørensen.

Som å balansere et skateboard
- Hvorfor kom bussen ut av kontroll?

- Vinden var så sterk at bussen rett og slett ble skjøvet av veien. Heldigvis traff jeg autovernet som startet nede i bakken. Bussen traff midt på autovernet. Bussen gled opp på rekkverket og la seg i en snøfonn på siden av veien. Det var som å balansere et skateboard. Heldigvis fikk vi en myk landing, forteller 39 åringen.

Han retter spesielt beundring og takk til Bodø/Glimt-spillerne og kriseteamet som ifølge Sørensen opptrådte eksemplarisk. Også konduktøren og en lokfører fra NSB får mye skryt fra bussjåføren.

- Det er ikke jeg som er helten, understreker han overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.