RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det er ikke kult å høre sånne ting

Sist oppdatert:
Trenerens negative uttalelse har motivert Mats Zuccarello Aasen i sommer.

- Jeg har likt spillestilen til Mats helt fra første stund i Modo. Alt taler for at han kommer til å gjøre suksess i NHL med én gang. Så god er han, sa Peter Forsberg – Sveriges kanskje største hockeystjerne gjennom alle tider – til Nettavisen i april i fjor.

Mats Zuccarello Aasen hadde da nettopp signert en toårskontrakt med New York Rangers.

God start
Forsberg fikk bare delvis rett. Zuccarello ble sendt ned til farmerlaget da NHL-sesongen startet, og fikk ikke sjansen i Rangers før møtet med Tampa Bay Lightning natt til julaften. Zuccarello svarte med å score på straffeslag.

Nummer 36 fortsatte med å score på straffeslag, og fansen forelsket seg i den lille nordmannen med den herlige teknikken og det våkne blikket. Han gjorde 13 poeng på sine 19 første kamper og fikk mye istid.

Etter hvert forsvant imidlertid tilliten fra trener John Tortorella. Istiden ble redusert, poengene færre og etter 2-6-tapet for byrivalen Islanders i slutten av mars, ble Zuccarello vraket fra laget.

Skeptisk trener
«Jeg er usikker på om han kan takle størrelsen og nivået man møter i sluttspillhockey», sa Tortorella. Det trigget ryktene om at New York Rangers ville forsøke å bytte vekk Zuccarello til en annen klubb.

- Det er klart, det er ikke noe kult å høre sånne ting. Samtidig er det en del av gamet. Det er bare å drite i det, for å si det på min måte, og prøve å bevise at det kan man, sier Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen.

Vi står på Ekebergsletta, hvor han nettopp har spilt en kjendisspekket fotballkamp for MOT i forbindelse med Norway Cup. Mens den beskjedne og talentfulle 23-åringen signerer autografer til ungpikene, svarer han høflig og tålmodig på Nettavisen spørsmål.

- Er det mentalt tøft å spille i NHL?

- Ja, men det er noe man må lære seg å takle. Man blir tøffere for hver dag som går.

- Det kan skje alle
Zuccarello Aasen scoret ikke i kjendiskampen, men spilte fram Kjetil Jansrud til 5-5-målet som skaffet MOT-laget straffespark – hvor det endte med 2-1-seier mot «Gaza Peace», til tross for at Zuccarello Aasen misbrukte sitt straffespark.

«Det er bedre å bomme utenfor sesongen», konstaterer den tidligere poengkongen i den svenske eliteserien.

- Hvordan er forholdet ditt til trener John Tortorella?

- Det er bra, det. Som alle andre spillere. Han er en tøff coach, og man har ikke så mye kontakt med trenerne, men han er ganske ærlig og det liker jeg.

- Hva tenker du om traderyktene?

- Det vet jeg ingenting om. Det er sånt som kan skje alle, at man blir tradet.

Mas om størrelsen
Oslogutten har ett år igjen av kontrakten med New York Rangers og går dermed inn i en ekstremt viktig sesong. Kanskje den viktigste i hans karriere. Hvis han ikke etablerer seg på laget nå, er det ikke sikkert at han får flere sjanser i NHL.

Det høres merkelig ut, ikke minst med tanke på hvor imponerende spill han har vist både i den svenske eliteserien og for det norske landslaget under OL i Vancouver, men i Nord-Amerika er det fortsatt en utbredt skepsis til spillere som ikke rager med enn 170 centimeter over bakken.

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre med at de er opphengt i størrelse. Man skulle kanskje vært 180 og 100 kilo, men det er jeg ikke. Da må jeg gjøre det jeg kan for å bidra med andre ting som man ikke trenger størrelse til.

- Er det for mye mas om størrelsen din?

- Ja, jeg får jo spørsmål om det hele tiden og jeg har samme svar hver gang. For min del betyr det ikke så mye. Jeg har vist at jeg kan spille.

Neppe i førsterekka
Og nå må han altså vise det igjen. Rangers stiller på papiret langt sterkere denne sesongen, etter at superstjernen Brad Richards ble hentet fra Dallas Stars. «En klassespiller», mener Zuccarello.

Playmakeren skal først og fremst spille i rekke med målscoreren Marian Gaborik.

Det betyr at spill i førsterekka i utgangspunktet er utenfor nordmannens rekkevidde. Tortorella vil ganske sikkert plassere en defensivt sterk ving sammen med stjerneduoen Richards og Gaborik.

Den merkelappen finner du ikke på Mats Zuccarello Aasen.

- Jeg tror ikke vi får se meg der. Jeg får håpe at jeg får spille med Richards i power play. Det er vanskelig å spekulere i hva som skjer. Fokuset mitt er å spille meg inn på laget, sier Zuccarello til Nettavisen.

Opp 2-3 kilo i vekt
Den tidligere Frisk-spilleren har brukt sommeren til å trene styrke. Det har gitt resultater. Han er 2-3 kilo tyngre nå enn da han avsluttet forrige sesong. Disse musklene kommer godt med når sesongoppkjøringen starter 15. september.

- Det blir en tøff start, men jeg håper at jeg kan spille meg inn på laget. Det er målet. Nå har jeg fått smaken på NHL og da vil jeg oppleve det igjen.

Allerede lørdag reiser han tilbake til USA.

- Jeg drar over litt tidlig for å kjøre kondisjonstrening på is der borte.

Alt for å overbevise John Tortorella om at han takler både NHL og sluttspillhockey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere