*Nettavisen* Sport.

- Det er ikke mulig å treffe bedre

Foto: Faksimile Youtube

Det ble som vanlig flere innslag av fotballkunst da Barcelona slo Real Madrid sammenlagt.

26.01.12 09:01

BARCA - REAL MADRID 2-2
(4-3 sammenlagt):

Onsdag kveld var det igjen storoppgjør i Spania, da Barcelona tok imot Real Madrid til returoppgjør i Copa Del Rey-kvartfinalen. Det ble som det alltid blir i El Clasico – høyt tempo, en fantastisk ramme på kampen og stor underholdning på banen.

Real Madrid hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de tapte den første kampen 1-2. Og vanskelig ble det, selv om Real Madrid startet kampen lovende.

To gigantsjanser
Gonzalo Higuain kunne faktisk ha scoret to ganger de første to minuttene. Bare 20 sekunder ut i kampen kom han alene med keeper, etter at Gerard Pique sov i Barcelona-forsvaret. Dessverre for Real Madrid skjøt spissen utenfor.

Etter to minutter fikk den argentinske spissen en ny kjempesjanse. En dødball ramlet ned til en umarkert Higuain, men igjen bommet spissen fra kort hold.

Pep på Pepe
I den første kvartfinalen stjal Real-stopper Pepe mye av oppmerksomheten, da han tråkket på Lionel Messis hånd – tilsynelatende med vilje. Pepe var tilbake på banen onsdag kveld, og det gikk selvsagt ikke upåaktet hen.

Barcelona-fansen pep kraftig på Pepe både før og under kampen, og lot det ikke være noen tvil om hva de synes om Real Madrids kontroversielle midtstopper.

Rett før pause fikk Messi gult kort etter en stygg ettersleng på Pepe. Det spørs nok om ikke det var en liten hevn for episoden i forrige kamp.

Messi-assist
Men Messi kan også spille fotball, og det viste han tre minutter før pause. Den argentinske trollmannen førte ballen fremover slik bare han kan, og spilte fri Pedro med en flott pasning.

Pedro, som ble byttet inn etter en halvtime for en skadd Andres Iniesta, gjorde ingen feil og sendte Barcelona i føringen.

Men Barcelona ga seg ikke med det.

Drømmescoring
Minuttet før pause beviste Dani Alves at man aldri kan lukke øynene når det er El Clasico. Høyrebacken fikk ballen fra meget skrått hold utenfor sekstenmeteren, men valgte like godt å prøve et skudd.

Det angrer han ikke på nå, for ballen føyk som et prosjektil gjennom lufta og rett inn i krysset bak Iker Casillas i Real Madrid-målet.

Vakrere kan det ikke gjøres.

- Det er ikke mulig å treffe bedre, og det er ikke mulig å score et særlig finere mål, heller, utbrøt Canal Plus-kommentator Lars Tjærnås etter den flotte scoringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Real slo tilbake
Lagene gikk dermed til pause på stillingen 2-0 til Barcelona. Men de som trodde Real Madrid ga opp av den grunn, de tror feil.

Først reduserte Cristiano Ronaldo til 2-1 etter 68 minutter, da han rundet Pinto og satt ballen i det tomme Barcelona-buret. Fem minutter senere lurte Karim Benzema Carlos Puyol, pirket ballen forbi Pinto og utligningen var et faktum.

Siden Barcelona vant forrige kamp 2-1, måtte Real Madrid score nok en gang for å gå videre. Det ble ikke enklere av at Sergio Ramos fikk sitt andre gule kort to minutter før slutt, og måtte forlate banen.

Jose Mourinhos menn satset likevel meget offensivt de siste minuttene, men de hvitkledde klarte ikke å sette inn den avgjørende scoringen.

Barcelona kunne dermed juble for plass i semifinalen i Copa del Rey.

PS: Her kan du se målet til Alves (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.