*Nettavisen* Sport.

- Det er ikke noe lureri

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Thor Hushovd frykter treningskompisen mest før Paris-Roubaix.

09.05.10 15:08

COMPIÈGNE (procycling.no): Som to greske guder fortryllet Thor Hushovd og Tom Boonen hver sin halvdel av det frammøtte pressekorpset under lagpresentasjonen i Compiègne, lørdag.

Mens Fabian Cancellara snek seg unna som en skygge, tok Cervélo- og Quick Step-kapteinene seg god tid til spørsmål om form og føre.

Trioen nevnes oftest som favoritter foran søndagens klassikerdronning. Men i motsetning til Boonen og Hushovd, er sveitseren nødt å angripe i god tid før de skimter det forgjette Roubaix.

Les også: - Surt å sitte hjemme

- Det er nok Boonen og Cancellara som er de to store favorittene, korrigerer Hushovd.

- Jeg kjenner dem godt etter hvert. De er selvfølgelig veldig sterke nå, så jeg får prøve å spille litt på dem. Helt til slutt må jeg uansett ta ting litt som det kommer, sier en smørblid Hushovd til procycling.no.

Ærlige hensikter
Fjorårets treer i Roubaix har trent mye med nettopp Boonen under vintertreningen i Monaco. 32-åringen påstår at intensjonen med treningssamarbeidet er de aller beste.

- Er det også for å få litt mer kontroll på hvordan han agerer når han er sliten eller når han er i veldig god form?

- Det er bare fordi det er hyggelig å trene med selskap. Tom Boonen er en veldig hyggelig fyr. Det er bare hygge, det er ikke noe lureri.

Les også: - Alt for Flecha

- Det vil jo bety at du har en viss kontroll på ham?

- Ja, jeg kjenner ham godt. Men det er forskjell på trening og løp, uansett.

Luringen Hushovd
De er nok ikke perlevenner under søndagens Paris-Roubaix, heller. Det er kun ett trinn på podiet som rager høyere enn alle de andre.

Les også: Slik ble det til «Helvete i nord»

Og det er nettopp den plassen både Hushovd og Boonen higer etter: Nordmannen for aller første gang i karrieren, men den belgiske folkehelten i så fall henter hjem trofeet for tredje gang på rad.

I fjor kunne Quick Step-rytteren trekke et lettelsens sukk, da sørlendingen havarerte i en fatal høyresving. Dermed ble publikum snytt for den store sprintduellen på velodromen i Roubaix.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håvard Solerød

- Hvem vinner den dersom dere to kommer inn samtidig?

- Det er umulig å si, men vi har begge en god avslutning. Det vil vise seg hvem som har mest krefter igjen.

- Men det er ikke sikkert jeg sitter sammen med de største konkurrentene hele veien inn i morgen, heller. Det kan være jeg sitter foran dem, vet du, sier Hushovd.

Og smiler lurt.

Les flere saker på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.