RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ikke ofte jeg gjør noe slik

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fikk du med deg Gro Hammersengs frekkis mot Danmark?

DANMARK - NORGE 19-29:

HERNING (Nettavisen): Bare sekunder gjensto før pause i møtet mellom Norge og Danmark i EM-semifinalen lørdag kveld. Det var da kaptein Gro Hammerseng hentet fram noe helt spektakulært.

30-åringen, som spilte en glimrende kamp mot danskene, fintet seg igjennom forsvaret, men ble tatt og kom ut av balanse. Ikke noe problem for Gjøvik-jenta. Hun fikk lagt ballen over i venstre hånd og klinket inn Norges 14. mål i kampen.

Etter oppgjøret måtte kapteinen medgi at slikt er sjelden vare.

- Den var ny
- Ja, den var ny. Noen ganger føles det som om det ikke er nok plass på høyresiden. Det var kort tid igjen, så jeg la den over, og så var det bare å kline til. Gøy at det blir mål, sier hun til Nettavisen.

- Jeg hadde ikke øvd på det, for å si det sånn. Men det er alltid morsomt når jeg får til sånne halvtekniske ting. Det er jo ikke akkurat så ofte jeg gjør noe slik, forteller den norske stjernen.

- Jeg har blitt inspirert av Heidi Løke. Hun har vist meg at det går an, sier 30-åringen.

- Det ble mye følelser etter det målet?

- Jeg har jobba en del med det, at jeg har vært redd for å bli overgira. Så jeg må prøve å finne en balanse. Men jeg ble jo så glad, og det var plutselig mye følelser. De hadde uttalt tidligere at de hadde planer om å sende oss hjem til Fjellhallen, eller noe slik, så da tenkte jeg: In your face.

- Ble forbannet
Hammerseng var både høyt og lavt mot danskene lørdag kveld. I angrep tok hun ansvar og kjempet inn fire mål i løpet av kampen. Samtidig var hun også hærfører i forsvar og tok motet fra vertene.

Etter kampen innrømmet hun at buingen fra det danske publikum i superhallen Boxen var en av hovedgrunnene til at hun virkelig ønsket å gi alt. Landslagskapteinen ble rett og slett forbannet.

- Jeg regna med at det kom til å bli stor dansk støtte, og det ble det. Men da jeg hørte buingen ble jeg så sinnssykt trigget og klar til kamp. Det hjalp meg, jeg ble rett og slett forbannet, sier kapteinen.

- Altså, det er bra at de heier på laget sitt. Det greit om de buer ut dommerne også, om de gjør grove feil, og reagerer ved stygge taklinger. Men når de buer med en gang vi kommer inn på banen og hver gang vi er i angrep, synes jeg det blir litt dårlig stil. Det får meg til å tenke: “Bring it on”, sier hun.

30-åringen mener danskenes oppførsel på tribunen løftet hele det norske laget i semifinalen.

- Det går mot slutten av mesterskapet, og det er lett å si at vi begynner å bli trøtte i beina, men vi blir ikke det av å spille i en slik hall med slik stemning. I hvert fall ikke når vi blir buet mot, sier kapteinen.

- Tostemt nasjonalsang
Larvik-spilleren var også takknemlig for den støtten laget fikk av norske fans i Herning. For selv om danskene var i flertall på tribunen, var det også mange norske som hadde funnet veien til hallen.

- Det er klart vi merket at det var nordmenn her, og støtten deres hjalp mye. Det var litt tostemt på nasjonalsangen, så jeg var litt usikker på hvor jeg skulle synge med. Men det var sang, og bare det ga oss masse energi rett før kampen. Vi fikk følelsen av at noen jublet for oss, også, sier Hammerseng.

Kapteinen forteller videre at de var godt forberedt på den danske buingen fra tribunen.

- Ja, da vi kom hit i går så øvde vi litt på buingen. Da vi trente fredag kveld så buet vi litt på hverandre, sånn bare for å se hvordan det var. Men hallen var tom, så det ble litt annerledes, spøker hun.

- Men er du en type spiller som liker å bli buet mot?

- Ja, det tror jeg nok at jeg er. Jeg blir litt ekstra tent i noen situasjoner når det koker. Jeg er nok kanskje best når jeg er litt småforbanna. Men det er en viktig egenskap å ha i håndball, sier Gro.

Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere