- Det er ikke seriestart ennå

- Det er ingen som kommer til å huske treningskampene hvis vi gjør det bra i serien, påpeker Mons Ivar Mjelde etter tapet mot Viking. Men det beroliger ikke så mange Brann-fans.

Viking-Brann 2-0

For skal Brann ha noen forhåpninger om å gjøre det bra i serien, må de ha spillere som Bengt Sæternes, Martin Andresen, Petter Vaagan Moen og Charlie Miller på plass og skadefri. Det har også Mjelde skjønt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et lag som Viking har kommet flere skritt lengre i sine forberedelser enn det rødtrøyene har gjort. Det ble tydelig demonstrert på Stavanger stadion.

- Vi er selvsagt ikke bedre enn det vi presterer til en hver tid. I dag skulle vi ha med oss det beste mannskapet men så blir spilere som Charlie og Petter syk og skadet. Det kan vi ikke gjøre noe med. Men det er likevel noe positivt i denne kampen også, sier Mjelde som han alltid gjør.

- Hva med det negative? Det virker som det fremdeles er en del ting å rette på i forsvar?
- Det er jeg ikke helt enig i. Synes det var en jevn kamp. De får to drittmål mot oss, det første en heading som Håkon Opdal og banemannen på ta på seg skylden for, det andre en tellefeil i forsvar. Bortsett fra det så ser jeg ikke så mye negativt. Men det er målene som avgjør fotballkamper.

Stjernene er alfa og omega
Brann har per dags dato ikke spilt med sitt antatt beste lag en hel kamp. Det merker også de andre spillerne.

- Klart det er veldig viktig for oss at Bengt, Martin og Petter kommer med. Det er gode spillere som betyr veldig mye for laget. Det ser vi i dag, sier forsvarsspiller Olafur Ørn Bjarnason til iBergen.no.

Bjarnason og makker Sigurdsson fikk det til tider hett rundt ørene da Viking kom med sine raske spillere som Nhleko, Ødegaard og Svenning. Men islendingen med mest fartstid på midtstopperplass, er heller ikke helt enig i at det var en svak forsvarskamp.

- Synes vi klaret oss bra i den første omgangen og et stykke ut i den andre. Men etter 2-0 målet måtte vi litt frem og det åpnet seg litt bakover. De hadde gode spisser med mye fart og en god venstrekant, men jeg synes likevel ikke at denne kampen var et tilbakesteg, mener Bjarnason.

Fungerer ikke fremover heller
Mjelde sa før kampen at det skulle legges mye vekt på den offensive biten i denne kampen. Og Brann hadde flere gode nesten-angrep. Men det så rett og slett sørgelig ut da den siste pasningen skulle leveres. Spillerne startet på løp og fikk ikke ballen, de fikk ballen men startet ikke på løp, og de sentret i stedet for å skyte på opplagte sjanser.

- Det fungerer ikke helt nei. Det er den siste pasningen som ikke sitter som den skal. Men det er ikke seriestart ennå, sier Bengt Sæternes og smiler lurt.

De to neste ukene bør brukes godt for egersunderen som ser ut til å ha et stykke igjen til toppformen.

- Når det først løsner så tror jeg det kan løsne skikkelig, beroliger kraftspissen.

Andresen frisk
Det aller viktigste og ikke minst positive som skjedde i Stavanger var likevel beskjeden om at Martin Andresen er helt skadefri igjen. 60 minutter uten å imponere nevneverdig, kan nok skyldes at kapteinen ikke har fått trent noe den siste uken.

- Det merket jeg og det var avtalt at jeg bare skulle spille en omgang. Men jeg kjente ikke noe til strekken på oppsiden av låret og det er utrolig deilig. Så nå er jeg skadefri, sier Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.