- Det er imponerende tall

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Suverene Stavanger har scoret ti mål i undertall denne sesongen.

17.11.11 22:49

STORHAMAR - STAVANGER 1-6:

Før denne sesong ble Stavanger Oilers av de fleste regnet som storfavoritt til å stikke av med gullet i Get-ligaen og siddisene har virkelig levert.

Etter 19 kamper står laget fra oljebyen med 17 seiere og to tap og topper tabellen ganske så suverent allerede, med 16 poengs forsprang på Vålerenga.

- Ikke opptatt av gull
Torsdag gjestet iskrigerne fra Stavanger Hamar OL-Amfi i møte med Storhamar og igjen leverte Petter Thoresens menn en meget solid forestilling.

Oilers har vært såpass suverene i høst at TV 2-kommentator Morten Langli skrev følgende på Twitter: «Send gullet til Stavanger. Resten av sesongen blir en kamp om sølvet».

Av naturlige grunner ser man ikke fullt så lett på det i Stavanger-leieren, og etter kampen var Oilers-trener Petter Thoresen uansett mest opptatt av sulten blant spillerne.

- Nei, vi er ikke så veldig opptatt av gullet. For oss handler det om å være stabilt gode og spille bra hver match. Nå er vi mest opptatt av spillernes sult til å være gode, sier han til Nettavisen.

- De medaljene bli uansett ikke delt ut før om noen måneder, legger han til.

- Ti i undertall
Thoresen var i stedet mer fokusert på det som nettopp hadde skjedd i mjøsbyen. Stavanger spilte en kjempekamp mot Storhamar og vant med komfortable 6-1.

- I dag var vi rett og slett gode. Vi gjorde dem tamme. Vi var også disiplinerte i spillet og dominerte kampen. Det er gledelig, sier Thoresen.

Ryan MacMurchy scoret tre ganger for Stavanger, mens Cleve Kinley, Tim Kunes og Martin Strandfeldt også tegnet seg på scoringslisten. Joakim Jensen scoret for vertene.

Stavangers 3-1-mål i første periode, signert Kinley, var for øvrig Oilers' tiende scoring i undertall så langt denne sesongen. En svært imponerende prestasjon.

- Ja, det er imponerende tall. Men det gleder meg mest at vi ikke slipper inn mål i undertall i dag. Vi har sluppet til litt for mange der før i høst, så der er det viktig å bli bedre, sier treneren.

- I dag spiller vi bra i undertall og slipper bare til den ene i spill tre mot fem. Men det er selvfølgelig en bonus at vi også scorer i undertall, sier Thoresen.

- En kruttpakke
En av dem som virkelig har imponert for Stavanger denne sesongen er canadiske Ryan MacMurchy. Som allerede nevnt scoret han altså tre ganger i torsdagens møte.

Totalt har MacMurchy gjort 17 mål og vartet opp med 12 assist denne sesongen i Get-ligaen. Det holder til en fjerdeplass i poengligaen og er best av samtlige Oilers-spillere.

- Han er en skikkelig kruttpakke. Han er rask på skøyter og har bra fysikk. Han har hatt en god sesong så langt. skryter Thoresen.

Siddisene måtte torsdag klare seg uten sentrale spillere som Tore Vikingstad og Jimmy Kilpatrick, og det imponerer Thoresen litt ekstra at laget likevel presterer på så høyt nivå.

- Vi har en bredere stall en tidligere og vi har mange spillere som har vært i dette systemet en stund. Vi har mange bra og seriøse spillere i troppen, sier han.

- Det er gledelig å se at selv om Vikingstad og Kirkpatrick ikke var med i dag, så preger det ikke prestasjonen, avslutter treneren.

Get-ligaen torsdag kveld:
Rosenborg - Vålerenga, 3-1
Manglerud Star - Lørenskog, 2-4
Stjernen - Lillehammer, 5-3
Frisk Asker - Sparta Sarpsborg, 0-12
Storhamar - Stavanger Oilers, 1-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.