RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje Scanpix

- Det er ingen som liker Vålerenga

Sist oppdatert:
Lillestrøm-spillerne er enige. Når man kommer til Lillestrøm, vet man det men en gang. Man skal hate Vålerenga.

Søndag kveld smeller det på Åråsen, når Tippeligaens største hatkamp går av stabelen mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Lillestrøm har ikke vunnet mot Vålerenga på Åråsen siden 2006, men historie og statistikk spiller liten rolle i disse kampene.

Det skjer alltid noe når Lillestrøm møter Vålerenga. Enten det er røde kort, overtidsmål, supporterbråk eller perlescoringer. Det spiller liksom ikke noen rolle om man leder eller ligger på nedrykksplass, kampen vinnes av det laget som kjemper hardest der og da.

Det er også kampen der helter og syndebukker skapes. LSK-fansen har fortsatt ikke glemt Daniel Fredheim Holm, som tabbet seg ut i forkant av Michael Mifsuds 2-1-scoring på overtid i 2005. Vålerenga-fansen glemmer aldri Kjetil Rekdals kommentar under straffesparkkonkurransen på Åråsen i 2003. «De e bedre at i score enn at du bomme», sa Rekdal, og VIF vant kampen.

- Ekstra godt å slå dem
Erling Knudtzon har et spesielt forhold til osloklubben, etter en fortid som Lyn-spiller og nå spill i den gule Lillestrøm-drakten. Den lynhurtige vingen har ikke akkurat et godt øye til Martin Andresens lag.

- Jeg er ikke veldig glad i Vålerenga. Det er ikke sånn at jeg har noe brennende hat, men det er ikke den klubben jeg liker best, nei. Det er alltid ekstra godt å slå dem, og for meg er dette den morsomste kampen i året. Høy stemning, intensitet og nervøsitet, sier Knudtzon til Nettavisen.

Han snakker med Nettavisen etter den neste siste fotballøkta før søndagens kamp, og etter alt å dømme fortsetter han som høyreving i Magnus Haglunds startellever. På søndag møter han trolig Andreas Nordvik på Vålerengas venstreback, og er offensiv før møtet med VIFs hurtige forsvarsspiller.

- Jeg løp fra ham i fjor og scoret, så det skal være mulig å gjenta det i år, sier Knudtzon og smiler.

- Må vinne
Bjørn Bergmann Sigurdarson har vært i strålende form for Lillestrøm i sesonginnledningen. Han deler Knudtzons tanker om klubben fra Oslo Øst.

- Når man kommer til Lillestrøm, vet man det men en gang. Man skal hate Vålerenga. Det er ingen som liker det laget, så vi må vinne kampen for å gjøre folk fornøyde, sier Sigurdarson til Nettavisen.

Han smiler, men vet godt at denne kampen er ramme alvor. Ekstra viktig er det nok for Lillestrøm, som ikke har fått en drømmestart på sesongen. Kun to poeng er det blitt, mens Vålerenga har sanket inn seks.

- Man kan ikke tenke på at vi er nødt til å vinne, men det må vi. Vi må begynne å vinne kamper, og vi må begynne å score mål, slik at vi kommer i gang. Vi har ikke fått en kjempestart på sesongen, sier Sigurdarson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Slike kamper jeg elsker å spille
En som aldri har spilt mot Vålerenga, er Luke Rodgers, som er nykommer i norsk fotball. Men han har likevel en anelse om hva han går til på søndag.

- Det er mange sånne kamper der jeg kommer fra. Birmingham mot Aston Villa for eksempel. Alle er giret, energien svømmer over og supporterne er i hundre. Det er slike kamper jeg elsker å spille. Alle kamper er viktige, men det er slike kamper alle ønsker å spille, sier Rodgers til Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg er Lillestrøm-spiller, og har skjønt at vi hater dem. Jeg gleder meg til søndag, sier den tøffe engelskmannen og smiler lurt.

- God følelse
LSK-trener Magnus Haglund var i godt humør etter fredagens trening i det kalde vårværet i Lillestrøm. Svensken har tro på at årets første seier kommer på søndag.

- Jeg er optimist, og har en god følelse før kampen. Vi kjenner oss veldig sterke hjemme på Åråsen, og det blir en interessant kamp, sier Haglund til Nettavisen.

Han har sett sitt eget lag gjøre to dårlige bortekamper i sesonginnledningen, men én kjempekamp på hjemmebane. Nå skal Lillestrøm tilbake på nivået de var på mot Rosenborg i andre serierunde.

- Det blir en tett og tøff kamp, men vi skal gjøre som vi gjorde mot Rosenborg. Det viktigste for meg er at vi gjør en god prestasjon og jobber hardt, da kommer resultatene etter hvert. Det blir en bra kamp på søndag, sier Haglund.

PS: Martin Andresen har til gode å tape på Åråsen som Vålerenga-trener eller Vålerenga-spiller.

Avspark søndag er 20.00, dramatikken kan du følge i vårt livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere