*Nettavisen* Sport.

- Det er interesse fra andre lag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Lars Petter Nordhaug med gode forhandlingskort før Ardennene.

13.04.12 10:33

Til helga starter sesongens høydepunkt for Lars Petter Nordhaug med Amstel Gold Race i den nederlandske Limburg-provinsen.

Kanskje med unntak av Algarve rundt, har sesongen så langt vært en sammenhengende opptur for nordmannen.

Suksess på Mallorca, i Critérium International og i Baskerland rundt, gir også betaling i forhold til WorldTour-poeng.

Gode forhandlingskort
Nøtterøy-mannen har klatret opp til 36.-plass på verdensrankingen med sine 42 poeng. Verken i 2010- eller 2011-sesongen maktet han å ta ett eneste poeng.

Og selv om ingen bryr seg så veldig mye om denne rankingen i april, gjør poengene at Nordhaug blir en interessant rytter når andre lag vurderer nykommere til 2012-stallen.

Etter å ha skrevet under en ettårig forlengelse med Team Sky i fjor høst, kan 28-åringen i prinsippet gå til en annen arbeidsgiver den 1. januar, 2012.

Det er selvsagt også et godt forhandlingskort med tanke på en ny kontrakt hos hans nåværende arbeidsgiver.

Interesse fra Belgia og Kasakhstan
procycling.no får opplyst at Lotto-Belisol vurderer nordmannen med tanke på neste sesong basert på de gode prestasjonene i første del av sesongen.

Nordhaug innrømmer selv at det er ting som rører seg i kulissene.

- Jeg har merket meg interessen fra andre lag, og det er noe jeg må vurdere som 28-åring med tre år bak meg i Team Sky. Samtidig trives jeg veldig godt sammen med Edvald (Boasson Hagen), Kurt (Asle Arvesen) og Bobby (Julich, trener) slik jeg har det nå, sier Nordhaug til procycling.no.

Uavklart om Tour de France
Klatreren har nemlig lite å klage på hos sin nåværende arbeidsgiver. Programmet han har kjørt hittil i sesongen, er perfekt med tanke på Ardennene.

- Verken rittprogrammet mitt eller oppfølgingen jeg får, er det noe å si på, innrømmer han.

Fram mot sommeren er det Glava Tour, Tour de Luxembourg, Tour de Suisse og NM som står på programmet hans. Deretter er det dog usikkert hvor britene ønsker å bruke ham.

- Hva har du mest lyst til: Tour de France eller Vuelta a España?

- Jeg har mest lyst på Tour de France. Det er et viktig ritt for en nordmann å kjøre, og det er selvsagt en drøm for meg personlig. Men det er ikke jeg som tar ut det laget. Det er et spørsmål for lagledelsen i Sky, og per nå har jeg ingen indikasjoner på hvilken lagoppstilling de mener jeg passer inn i. Men jeg sier selvsagt ikke nei takk, om jeg blir forespurt, svarer Nordhaug.

Søndag skal Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen sykle Amstel Gold Race sammen, mens kun førstnevnte fortsetter videre til La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Du kan lese Nordhaugs tanker om å prestere i Ardennene om du svipper innom procycling.no fram mot helga!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.