*Nettavisen* Sport.

- Det er jo bare trening

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Petter Northug tar ikke av etter å ha banket Ole Einar Bjørndalen og alle andre.

14.11.09 18:29

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det var en uvanlig defensiv Petter Northug som utropte Ole Einar Bjørndalen til favoritt foran herrens 15 kilometer friteknikk under den nasjonale langrennsåpning på Beitostølen lørdag.

Men den ellers så selvsikre trønderen hadde overhodet ingen grunn til å tvile på egne ferdigheter.

Mens Bjørndalen tydelig hadde problemer, og ikke var i nærheten av å leve opp til forventningene, så viste Northug at formen var bedre enn forventet på et føre som ikke passet den norske skistjernen optimalt.

Og takket være en råsterk avslutning gikk Northug inn til en klar seier, 11 sekunder foran Giorgio di Centa fra Italia og 17 sekunder foran Alexander Legkov fra Russland.

Bjørndalen: - Moro at Petter går så fort

Men å si at Northug tok av etter seieren, vil være en betydelig overdrivelse. Det var verken mange fakter eller store ord etter triumfen.

- Glemt i morgen
- Det er jo bare trening. Dette er glemt i morgen, sier Northug til Nettavisen.

Han kunne imidlertid si seg fornøyd med en god treningsøkt.

- Det er selvfølgelig positivt at jeg vinner. Det er en bekreftelse på at treningen jeg har gjort har vært bra. Jeg er sterkere.

- Men formmessig har jeg mye å gå på. Dette hadde neppe vært et palløp i verdenscupen, hevder Northug.

Det kan han selvfølgelig ha rett i. Svaret på det får vi om nøyaktig en uke, når verdenscupen innledes med samme distanse samme sted.

Samtidig var det heller ingenting å si på startfeltet i den nasjonale åpningen, som hadde internasjonale tungvektere på plass. Både Giorgio di Centa og Alexander Legkov kan fort være medaljekandidater på tilsvarende øvelse unde OL i Vancouver i februar.

- Det er mange sterke løpere som vil være på plass neste helg, og det er vanskelig å si hva Petters løp ville holdt til. Men det var et solid løp, og en bekreftelse på at Petter har forbedret kapasiteten sin siden i fjor, mener landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Mitt beste skøyterenn
Han gledet seg også over innsatsen til Martin Johnsrud Sundby, som ble nest bedte nordmann på fjerdeplass.

- Kanskje mitt beste skøyterenn noen gang, mener Johnsrud Sundby selv.

Bak han fulgte amerikanske Kris Freeman og italienske Pietro Piller Cottrer. Deretter kom to nordmenn som ikke er på landslag, John Anders Gaustad og Geir Ludvig Ouren Aasen.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer 11.

Søndag er det 10 km klassisk på Beitostølen. Petter Northug stiller til start, og det gjør definitivt også Martin Johnsrud Sundby.

- Det er det som er det viktigste løpet for meg her i helga, og jeg gleder meg skikkelig, sier Oslo-gutten til Nettavisen.

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.