RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

- Det er jo stas å få så mye oppmerksomhet

Sist oppdatert:
Amanda Kurtovic (20) er i ferd med å bli Norges nye kjæledegge.

LARVIK (Nettavisen): Da landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde sine 16 utvalgte til VM i Brasil, var Larviks Amanda Kurtovic den eneste mesterskapsdebutanten i troppen.

20-åringen debuterte for håndballjentene i mars 2011 og har i løpet av kort tid spilt seg til en plass på VM-laget. Også i klubblaget har Kurtovic etter hvert blitt en mer sentral spiller.

- Litt overveldende
Larvik-spilleren har selvfølgelig fått mye oppmerksomhet for sine kvaliteter på håndballbanen, men 20-åringen har også måttet tåle en del skriverier og oppmerksomhet rundt utseendet.

Og akkurat dette fokuset kommer nok ikke til å bli mindre de kommende ukene. Det kan lagvenninne i Larvik og mesterskapsdebutant i 2010, Nora Mørk, skrive under på.

- Det var litt annerledes for meg, siden mesterskapet var på hjemmebane, men det ble veldig mye presse, media og alt det der. Det opplever Amanda allerede nå, sier Mørk til Nettavisen

- Det var litt overveldende. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så mye oppmerksomhet. Men det norske folk elsker håndballjentene når det er mesterskap, så det er bare å forberede seg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er jo stas
Selv tar imidlertid Kurtovic alt oppstyret rundt VM-deltakelsen med knusende ro. 20-åringen må likevel si seg enig med Mørk i at all oppmerksomheten kan bli en smule overveldende.

- Ja, det er overveldende, som Nora sier. Men jeg synes det er gøy og det vet jeg at Nora synes også, sier Kurtovic til Nettavisen.

- Det er jo stas å få så mye oppmerksomhet. Det viser bare at det man gjør er riktig og at folk setter pris på det, sier landslagsspilleren.

20-åringen tror ikke all oppmerksomheten vil gå ut over prestasjonene.

- Nei, det tror jeg ikke. Det er mye jeg sier nei til også. Jeg takker ikke alltid ja og klarer å ha kontrollen over det. Så jeg synes ikke det går ut over prestasjonen, sier Kurtovic.

- Hvordan har tiden etter VM-uttaket vært?

- Den har egentlig ikke vært så spesiell. Jeg har bare trent og jobbet videre med det som skal forbedres. Jeg føler egentlig at det har gått bedre enn på lenge den siste tiden, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Skuldrene ned
Nora Mørk, som altså mesterskapsdebuterte for det norske landslaget under EM på hjemmebane i 2010, tror ikke lagvenninnen trenger noen gode råd med på veien.

- Nei, jeg tror Amanda vet sånn noenlunde hvordan det skal gjøres. Hun kommer nok bare til å slippe skuldrene ned, det er sånn hun er. Jeg tror ikke det hjelper noe det jeg sier.

Oslojenta innrømmer likevel at hun ikke helt klarte å slippe seg helt løs, da hun selv var debutant i fjor.

- Jeg følte at jeg aldri helt klarte å slippe meg løs under mesterskapet. Men jeg håper Amanda klarer det, sier Mørk.

Mørk må stå over årets mesterskap på grunn av skade.

20-åringen har i løpet av 2011 blitt operert to ganger for en kneskade og er nå i gang med restitueringen.

PS. VM kastes i gang 3. desember. Norge skal møte Tyskland, Montenegro, Kina, Angola og Island i gruppespillet, før det er ren utslagscup i sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere