RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Løchen (Scanpix)

- Det er karrierens største høydepunkt

Sist oppdatert:
Han har 94 verdenscupseiere og 49 mesterskapsmedaljer. Klarer du å gjette hva høydepunktet er?

Det er vanskelig å beskrive prestasjonene og resultatene som skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen har oppnådd gjennom sin lange og innholdsrike karriere.

Denne artikkelen vil heller ikke gjøre et forsøk på det.

Her vil vi få frem det Bjørndalen selv mener er sitt største idrettsøyeblikk siden karrieren startet for alvor i 1993, da han vant tre øvelser i junior-VM.

- Jeg hadde jobbet knallhard
Året var 1998. Gutten fra Simostranda i Modum kommune i Buskerud hadde akkurat fylt 24 år og var klar for sitt andre vinter-OL.

Unggutten var tent på å vise seg frem i den japanske OL-byen Nagano etter at han hadde kapret verdenscupseire i de siste tre sesongene.

- Jeg hadde jobbet knallhardt frem mot mesterskapet og ville svært gjerne vinne et OL-gull, forteller Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

Det målet klarte han også, selv om det ble høydramatisk da sprinten skulle gjennomføres.

- Ble veldig spesielt
Ole Einar Bjørndalen ledet klart under 10 kilometeren og lå an til gull. Dessverre for nordmannen ble rennet avbrutt på grunn av dårlig sikt.

Dagen etter ble rennet gjennomført på nytt. 24-åringen var langt nede etter at gullet glapp dagen før, men klarte å nullstille seg og gå et fantomløp som holdt til gull.

Sjeldent kan man si at en idrettsutøver har fortjente et gull mer enn det Bjørndalen gjorde akkurat den dagen. Han vant foran landsmannen Frode Andresen og finske Ville Räikkonen.

- Rennet ble veldig spesielt i og med at det ble avbrutt, men det var fantastisk deilig at jeg klarte målet likevel, sier Bjørndalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Det er karrierens største høydepunkt, forteller vintersportskongen til Nettavisen, som blant annet kan se tilbake på OL i Salt Lake City fire år senere, der han rasket med fire strake gullmedaljer.

Håper på nye OL-medaljer
I 2014 skal Ole Einar Bjørndalen delta i sett sjette vinter-OL, i en alder av 40 år.

Fra å være en ukjent 20-åring under lekene på Lillehammer er han nå Norges mest meriterte vinteridrettsutøver. Og veteranen er fremdeles sulten på mer edelt metall.

- Jeg satser fremdeles for fullt frem mot OL i Sotsji. Jeg føler at kroppen fungerer mye bedre nå enn den gjorde på samme tid i fjor, forteller Bjørndalen til Nettavisen da han var på landslagssamling i italienske Livigno i midten av august.

- På denne tiden i fjor var kroppen helt råtten, fortsetter han.

- Jeg vil være med å kjempe om nye OL-medaljer, så får vi se hvordan det går, avslutter skiskytteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere