*Nettavisen* Sport.

- Det er klinkende klart for alle at Martin Andresen ikke lenger kan lede Vålerenga

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Davy Wathne er ikke i tvil.

25.06.12 17:08

VALLE (Nettavisen): Martin Andresen stilte mandag opp i et intervju med TV2 for å svare på spørsmålene rundt sin egen jobb. Vålerenga-supporterne vil ha treneren sparket. Selv ønsker han å bli. Men hva vil klubben?

- Under forhandlingene var det viktig for Vålerenga at kontrakten skulle han en ensidig oppsigelse. Det er bare de som kan si den opp, sier Andresen, som ikke vil avsløre hva det eventuelt vil koste klubben å gi ham sparken.

- Hva jeg tjener kan du vel finne ut av.

Ifølge VG vil det koste Oslo-klubben nærmere fem millioner kroner å løse Andresen ut.

- Nei, det har vi ikke råd til. Vi må se på andre løsninger, var Håvard Lunde sitt svar til VG på spørsmålet om det er et alternativ å sparke treneren.

Til Nettavisen sier Andresen at han mener det er tullete av klubben å hevde at de ikke har råd til å sparke ham.

- Hvis det er sagt, syns jeg det blir litt barnslig. Spillere, trenere og klubb må forholde seg til kontrakter. De må ta det ansvaret de har tatt på seg. I en så stor klubb som Vålerenga, kan vi ikke stå å peke på hverandre. Det er en felles prestasjon, det som blir levert, sier sjefen for blåtrøyene, som ikke aner hvor lenge han får fortsette.

- Jeg forholder meg til avtalen jeg har, og gjør jobben så godt jeg kan helt til jeg får beskjed om noe annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

- Vi har ikke selvtillit
Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad sier til Nettavisen at Andresen fortsatt har tillit i spillergruppen.

- Martin Andresens situasjon er ikke noe tema for oss, vi må konsentrere oss om å gjøre en best mulig jobb for å vinne kamper. Martin har tillit i spillergruppen. Vi har veldig lyst til å spille den fotballen Martin står for. Det er beklagelig at vi ikke har behersket det godt nok den siste tiden, sier Hæstad til Nettavisen.

Vålerenga-kapteinen innrømmer at det er tøft å være Vålerenga-spiller om dagen.

- Akkurat nå er det mest det mentale som er problemet. Vi er fullstendig blotta for selvtillit. Vi har ikke troen på det vi gjør. Vi har mer frykt for å tape enn vi har lyst til å vinne, forteller Hæstad.

- Det er tøft. Vi er inne i en veldig vanskelig periode, og vi kjenner det på kroppen at det koster litt ekstra å komme seg opp om morgenen, sier Hæstad.

Wathne: - Game over
Davy Wathne er imidlertid ikke i tvil om at det nå går mot slutten av Martin Andresens regjeringstid på Valle. I sin blogg på TV2.no sier den karismatiske bergenseren klart ifra hva han mener.

«Det er klinkende klart for alle at Martin Andresen ikke lenger kan lede Vålerenga. Med et par unntak er det ikke lenger noen som hører på ham, kjenner seg igjen i hans iltert ambisiøse måldefinering eller identifiserer seg med prosjektet hans.» skriver han blant annet.

«Klarere kan det ikke sies at det er game over for Martin Andresen på Valle Hovin.»

Wathne ser ikke ut til å ha mye tiltro til spillernes uttalelser om at Andresen har deres fulle støtte. Han tror Wathne når har mistet garderoben.

«I Vålerenga har små glimt av suksess bilagt stridigheter og dempet konflikter underveis. Nå er det ikke lenger mulig for partene å gå videre sammen. Martin Andresen har mistet flertallet av spillerne og synger på siste verset som VIF-trener. Et forvirret styre trenger åpenbart enda litt tid på å ta realitetene innover seg.» skriver han.

- Det handler ikke om meg
Andresen innrømmer at han er lei, men at han ønsker å fortsette i jobben.

- Jeg er skuffet og lei over at vi spiller dårlig. Nå må vi komme med en tiltaksplan på hva vi skal gjøre for å snu situasjonen på kort og lang sikt. Jeg har en klar formening om hva vi må gjøre på kort sikt. Det driftes godt nedover i klubben, men A-lagsresultatene er ikke som vi ønsker, og vi spiller ikke som vi ønsker, sier han til TV2.

- Nå kommer til å være en del møter, og vi må bli enige om hvilken vei vi skal gå. Det handler ikke om meg. Det handler om Vålerenga. Jeg gjør jobben jeg har blitt satt til. Nå gjør vi så godt vi kan med å forberede oss til Aalesund, sier han.

«Nok er nok»
Klanen hadde i anledning mandagens trening hengt opp en banner med teksten «Nok er nok» på treningsfeltet. Andresen tar supporteropprøret med fatning.

- Det er ikke hyggelig at vi ryker ut av cupen, taper mot et bunnlag, og ikke spiller noe bra. Jeg snakket med supporterne i går. Vi er enige i at vi er misfornøyde med resultater og hvordan vi fremstår, sier 35-åringen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Nettavisen

På spørsmålet om hvorfor han fortsetter som trener, til tross for supporternes ønske om at han skal ta med seg den velkjente avskjedshatten, svarer Andresen:

- Jeg har et grunnleggende, brennende ønske om at Vålerenga skal spille underholdende, attraktiv og utviklende fotball. Jeg har tatt på meg en jobb og skrevet en kontrakt som jeg forholder meg til. Jeg ønsker å gjøre denne jobben helt til jeg får beskjed om å ikke gjøre det, svarer han rolig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.