- Det er komplett galskap og latterlig

Foto: Peter Byrne / PA Photos / NTB scanpix

Stjerneskuddet snakker ut om fotball, oppveksten, moren og de mange ryktene.

11.01.13 19:21

Grønt augustgress, friske bein, en ny start. Nytt håp for en sultefôret gjeng. Den velkjente hymnen runger og kula begynner å trille i havnebyen.

Han sklir forbi Pablo Zabaleta. Motstanderne er forvirret. Han sklir forbi samme mann igjen. Publikum brøler av entusiasme. Han sklir forbi og løper seg rett inn i hjertene deres. Den 26. august 2012, på dagen 30 år etter at undertegnede kom til verden, slår Raheem Sterling for alvor gjennom i Liverpool. Fyrstikkbeina går som trommestikker på Anfield.

Fansen elsker det.

- Hun er sjefen min
Unggutten er en del av Brendan Rodgers nye regime. Den nye vinen i Beatles-byen, en ung, etterlengtet satsing på framtiden.

Den nå 18 år gamle gutten, som ble født på Jamaica, og vokste opp under tøffe forhold i London, ble lenge sett på som en urokråke, en utpreget individualist, på grensen til egoist.

Men med spilletid og omsorg fra Rodgers har han blomstret opp til å bli en av Englands heteste stjerneskudd. Talentet har lenge vært der, men denne sesongen har han tatt store steg.

Æren for dette må likevel Liverpools manager dele med en annen sjef, den første kvinnen i Raheem Sterlings liv, moren Nadine.

- Mamma er sjefen i livet mitt. Hun kan være et mareritt noen ganger, men jeg elsker henne og hun er den viktigste personen i mitt liv, sier Sterling i intervju med The Mirror.

- Moren min har en veldig sterk personlighet, og tror hun er sjef. Med en gang jeg kommer hjem fra trening er hun der, oppe i fjeset mitt. Hun følger med 24 timer i døgnet, sier han.

- Er José Mourinho
Sterling mener at moren minner mye om en annen sterk personlighet i fotballen, portugiseren José Mourinho, også han kjent for å være en smule spesiell.

- Jeg vet ikke hvor hun får fotballkunnskapen fra. I starten nektet hun å se kamper jeg spilte i, men da hun oppdaget hvor mye jeg likte fotball, endret det seg, sier unggutten.

- Nå tror hun at hun er José Mourinho, legger han til.

Moren Nadine er en tøff kvinne, og unge Raheem må pent høre på hva hun har å si. Det er ikke alltid hyggelige og kjærlige tilbakemeldinger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

- Mye av det hun forteller meg, sier også manageren. Hun kjenner spillet og hvordan man skal spille det. Hvordan det fungerer, sier Sterling.

- Hun forteller meg hvordan jeg kan gjør ting bedre. Bommer jeg på en sjanse, da er det kjørt. Jeg får ingen sympati av henne om jeg har hatt en dårlig kamp, fortsetter unggutten.

Tilbakemeldingene er imidlertid stort sett konstruktive og nyttige.

- Hun gir konstruktive tilbakemeldinger. Hun er ikke nedlatende. Hun har vært fantastisk for meg, sier Liverpool-vingen.

- Jeg har viktige folk rundt meg. Familien har flyttet til Liverpool. Agentene mine tar også vare på meg. Jeg har alltid hatt god bakkekontakt og slik vil det alltid være. Jeg kommer aldri til å glemme alt jeg har vært igjennom. Det har vært mange tøffe perioder, men det gjør at jeg setter større pris på det jeg har, sier Sterling.

Oppdaget av QPR
Når Sterling sier tøffe perioder, så mener han også tøffe perioder. 17-åringens liv begynte i Maverley, en av de tøffeste nabolagene i Kingston, Jamaica. Moren flyttet først til England i et forsøk på å få jobb og kjempe seg ut av fattigdommen. Senere kom hennes fire barn etter. Sterling forlot Jamaica fem år gammel, men har fortsatt minner fra barndommen.

Livet i London var heller ingen dans på roser. Familien flyttet mye og Raheem slet med lærevansker, noe som gjorde skolehverdagen vanskelig. I tre år måtte han gå på en skole for elever med lærevansker. Det var der han begynte å skjønne viktigheten av skolearbeid, og det var også der fotballkarrieren for alvor startet, da han var ti år gammel.

- På skolen lærte jeg konsentrasjon. Jeg utviklet meg som menneske, Tidligere hadde jeg bare fokusert på fotball, sport og lek. Det gikk ut over konsentrasjonen på skolen, sier han.

11 år gammel ble den talentfulle unggutten oppdaget av Queens Park Rangers. Arsenal, West Ham og Fulham hadde han også i kikkerten. Et stort steg for knøttlille Raheem.

- Motstanderne var alltid større og sterkere. Steve Gallen var manageren min på den tiden. Uansett hvilket lag han var sjef for, så spilte jeg. Jeg var 14 og spilte på U18-laget.

Paul Scholes om Liverpool:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'kfe3m9dhpkmo1jnuucfzb922z', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-kfe3m9dhpkmo1jnuucfzb922z', 'eplayer14');

- Sa ikke noe
Året etter kom Liverpool på banen. Merseyside-klubben la 500.000 pund på bordet for den da 15 år gamle Sterling. I en alder av 17 år og 107 dager debuterte han på A-laget.

- Det å reise til Liverpool og være borte fra familien var tøft. Men det er det smarteste jeg noen gang har gjort. Manageren vi har nå er fantastisk med unge spillere, sier Sterling.

Unggutten kom rett før gjennombruddet i fokus på grunn av en episode av serien «Being Liverpool», da han fikk kjeft av Rodgers på treningsfeltet.

- Rodgers tok med en del av oss unggutta til USA. Han trodde jeg sa noe, som jeg ikke sa, men vi fikk ordnet opp i det etter hvert, forklarer Sterling.

- Jeg fikk en del tyn fra fansen på Twitter etter det. Det er vanskelig å forandre på det folk mener om deg. Men jeg er ikke kjepphøy. Ikke er jeg en døgnflue heller, sier 18-åringen.

Ryktene florerer
Et så profilert gjennomburdd i ung alder fører selvfølgelig til mye interesse og avisskriverier. På nettet har det lenge sirkulert historier om at Sterling er far til tre, fire og fem.

Det stemmer riktignok at unggutten er pappa, men kun til ei lita jenta. Melody Rose ble født før sju måneder siden, etter at Raheem hadde hatt et kort forhold til moren.

- Noe av det jeg leser er helt utrolig. Jeg har lest at jeg har fem unger og en sjette på vei. Det er komplett galskap og selvfølgelig ikke korrekt, sier 18-åringen.

- Det er latterlig å tenke på det, men kjemper jeg mot ryktene blir det ofte verre. Jeg må bare le av de tingene noen folk sier om meg. Men jeg angrer ikke på noe. Livet har vært vanskelig for meg. Nå vil jeg konsentrere meg om fotball, jeg er fortsatt ung. Alle opplevelsene har trolig gjort meg mer profesjonell i måten jeg lever livet på, sier Liverpool-juvelen.

Var United-fan
Ute på banen svinger fortsatt prestasjonene noe, men med gode lagkamerater som forbilder kommer Sterling stadig nærmere målet om å bli en av Liverpools viktigste bidragsytere.

Unggutten trekker spesielt fram kaptein Steven Gerrard som viktig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Chris Brunskill / Getty / All Over Press

- Han har vært fantastisk. Han passer på meg, og forsikrer seg om at jeg har det bra. Jeg har også lagt merke til at om noen takler meg på banen, så takler Gerrard dem tilbake.

- Han var der for meg den gang jeg kom til klubben også. Han hjalp meg med å finne et sted å bo, da jeg trengte det. Han er en inspirasjon og en flott kaptein, sier Sterling.

Søndag vil Sterling trolig være på banen i møtet med Manchester United på Old Trafford. Som tidligere Manchester United-supporter, blir det en spesiell kamp for unggutten.

Det blir også hans første møte med drømmenes teater, Old Trafford.

- Når du begynner å spille for et nytt lag, holder du selvfølgelig med det laget fra første dag. Du ønsker alltid det beste for laget ditt, du ønsker at det skal gjøre det bra, sier Sterling.

- De eldre gutta i troppen sier at United er et vanskelig sted å dra til. Banen er enorm, og i de siste ti minuttene føles den enda større. Forhåpentligvis kan vi dra dit og få med oss et godt resultat. Det blir en veldig, veldig tøff test for oss, sier Sterling om kampen.

Manchester United topper tabellen før søndagens møte, mens Liverpool ligger på en åttendeplass. Hele 21 poeng skiller de to rivalene etter 21 serierunder.

Kilde: The Mirror

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag