- Det er kraft i beina mine

Foto: Ned Alley/Scanpix

Dette er hemmeligheten bak Amin Askars skuddfot.

31.03.12 09:36

BERGEN (Nettavisen): Før årets sesong valgte Amin Askar å forlate Fredrikstad til fordel for Bergen og Brann.

26-åringen har tatt byen mellom de syv fjell med storm. Nordmannen som er født i Somalia, scoret åtte mål på 81 kamper for laget fra Plankebyen. Allerede etter to kamper for rødtrøyene står Askar med to mål.

Mot Rosenborg i første seriekamp banket Askar inn reduseringen. Mot Sandnes Ulf fredag, gjentok 26-åringen bedriften fra RBK-kampen. Begge scoringene kan klassifiseres som perler.

- Godt treff
- Det er et godt treff, sier Askar til Nettavisen om scoringen mot Sandnes Ulf.

26-åringen ser ikke ut som han er et fysisk monster der han står. For med sine 65 kilo, er ikke han blant de tyngste i Tippeligaen. Askar ler godt når Nettavisen påpeker at han ikke har de kraftigste leggene.

- Det er kraft i beina mine, bedyrer Askar.

- Hester har heller ikke kraftige bein, men de er sterke i beina de også, forklarer han.

Hemmeligheten bak det kraftfulle høyrebeinet er naturlig mener han.

- Det har alltid vært slik. Kraften i beinet har alltid vært der, forteller 26-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Brannfansen har nå fått en ny yndling i 26-åringen. Så langt har Askar vært innvolvert i det rødtrøyene har foretatt seg offensivt.

- For meg personlig så er det fint å være med en sentral bidragsyter i det offensive spillet, men det handler ikke bare om målpoeng, bedyrer han.

- Høyere i banen
I Fredrikstad var han ikke like målfarlig, og Fredrikstad-supporterne har lagt merke til at Askar har tatt nye steg i Brann. Selv forklarer 26-åringen med at han har fått en mer sentral rolle i Brann.

- I Brann ligger jeg høyere i banen, kontra hva jeg gjorde i Fredrikstad. Der lå jeg mye dypere. Det fører til mer ansvar offensivt og at jeg kommer i bedre posisjoner i Brann, enn hva jeg gjorde i FFK. Jeg kommer mer til rette her, enn i FKK, forteller Askar og utdyper:

- I Brann har jeg muligheten til å være med på alle kontringer. Jeg føler at jeg har funnet rollen min her. Sjansene tar jeg som de kommer.

En som er strålende fornøyd med nordmannens bidrag i rødt, er branntrener Rune Skarsfjord.

- Det Amin tilfører årets brannlag, som vi savnet i fjor, er at han stikker i bakrom på kanten. I tillegg er han utrolig uforutsigbar, siden han kan utfordre på kanten og skjære inn i banen. Han kan bekle både høyre- og venstrekanten, forteller Skarsfjord til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

- Aldri i tvil
Askar hadde tilbud fra andre klubber enn Brann i vinter. Likevel var han aldri i tvil om at det var rett å gå til rødtrøyene.

- Jeg snakket litt med Raymond Kvisvik og Jan Tore Ophaug, før jeg valgte Brann. Begge skrøt veldig av klubben, så egentlig var jeg aldri i tvil om at Brann var ett rett valg for meg, forteller Askar til Nettavisen.

- Jeg har spilt her med FFK noen ganger. Det er ikke tvil om at publikum er engasjert her. Jeg mener jeg har gjort et riktig valg, utdyper han.

Ambisjonene til 26-åringen er å utvikle seg videre, for å bli bedre.

- Jeg har ikke satt meg noe bestemt mål. Selvfølgelig ønsker jeg å bli best mulig, men jeg vet ikke hvor langt jeg kan komme, avslutter 26-åringen ydmykt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.