*Nettavisen* Sport.

- Det er kult å slå rekorder

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Søndag skiftet to av målrekordene til Stavanger Oilers eier. Det var bare et spørsmål om tid.

23.01.11 20:31

STAVANGER - FRISK 5-3: Det er ingen drøy påstand Lars-Peder Nagel kommer med om sin lagkamerat Martin Strandfeldt i Stavanger Oilers.

Svensken har scoret 32 mål på 35 kamper i Getligaen denne sesongen. Tar man med antall assists, er 29-åringen oppe i 56 poeng.

Forrige sesong gjorde Strandfeldt 20 mål og 47 poeng på 48 kamper. Det er imponerende tall, men de blekner sammenlignet med årets statistikk.

Fortsetter svensken som nå, vil han nesten score like mange mål denne sesongen som han gjorde poeng totalt i den forrige.

Tok to klubbrekorder
Søndag satte han ny klubbrekord både i mål på én sesong (32) og i power play-mål på én sesong (17). Det er sterkt, ikke minst med tanke på at han for noen få år siden var ute av spill i 18 måneder på grunn av en korsbåndskade.

- Det er alltid kult å slå sånne rekorder. Det er ingenting man tenker på nå, men det er gøy å tenke tilbake på når karrieren er over, sier Martin Strandfeldt til Nettavisen.

Nagel er heller ikke ferdig med å skryte av lagkameraten.

- Han er en målscorer av rang. En notorisk målscorer som vet å dukke opp når det trengs. Han er absolutt en av Getligaens aller beste spillere, konstaterer Nagel.

I rekke med Juha-Pekka Loikas og Christian Dahl Andersen sto Martin Strandfeldt for to mål og én målgivende i søndagens 5-3-seier mot Frisk. Loikas gjorde ett mål og én assist, mens Dahl Andersen noterte seg for to målgivende pasninger.

Til sammen gjorde trioen altså sju poeng mot Frisk.

- Når det går så bra, gjør man ikke alt selv. Jeg har egentlig ikke forandret noe fra i fjor. Det var kanskje nyttig å få et skadefritt år til etter korsbåndskaden for tre år siden, tror Strandfeldt.

God kjemi
Loikas er grovarbeideren som jobber fram pucken til rekkekameratene, mens Dahl Andersen er den tålmodige som holder på pucken til en medspiller blir ledig - og da er det gjerne Strandfeldt som får pucken på køllebladet foran mål.

Dahl Andersen har 37 assists og 52 poeng på 35 kamper, mens Loikas har 18 mål og 44 poeng.

- De spiller masse i overtall og det har fungert veldig godt hele veien. De har veldig god kjemi sammen og det er utvilsomt en av de beste rekkene i ligaen, hevder Nagel, og det er åpenbart meningsløst å si ham imot.

Hvor mange mål og poeng det blir til slutt, er umulig å si nå. Strandfeldt er uansett fornøyd - han har nådd det målet han satte seg tidlig i sesongen.

- Jeg hadde som mål å slå klubbrekorden, da målet satte jeg meg etter at det gikk så bra i starten av sesongen, og det har jeg nådd nå. Det viktigste er uansett at vi sikrer oss en bra plassering i serien, avslutter Strandfeldt.

Sparta har fortsatt en suveren ledelse i Getligaen, og er med sine 87 poeng hele 15 poeng foran Vålerenga og Stavanger Oilers, som er de nærmeste utfordrerne.

Storhamar tapte terreng etter 1-5-tapet mot Lørenskog og ble stående med 68 poeng. Se tabellen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag