*Nettavisen* Sport.

- Det er litt overraskende

Foto: Sergei Grits (AP)

Landslagstreneren trodde ikke det han så av Therese Johaug på søndag.

05.02.12 15:58

Søndagens 15 kilometer skiathlon i russiske Rybinsk ble en enorm opptur for Therese Johaug.

23-åringen parkerte polske Justyna Kowalczyk fullstendig de siste kilometerne, og kunne gå i mål i ensom majestet. At Marit Bjørgen fikk store problemer underveis i løpet, sørget samtidig for at Kowalczyk overtok ledertrøya i verdenscupen.

Johaug koblet grep om seieren de siste tre kilometerne, og som i VM i fjor fikk hun gå ensom i mål. Til polske Kowalczyk skilte det hele 26,9 sekunder.

- Therese var veldig pigg i dag, både i klassisk og skøyting. Ut fra det som har skjedd tidligere i vinter var det litt overraskende. Det har vært mye Marit og Kowalczyk, sa trener Egil Kristiansen til NTB.

- Jeg er fornøyd med å være først i et slikt selskap. Det er det første rennet mitt her, og jeg likte meg. Jeg er i god form og hadde styrke til å angripe, oppsummerte Johaug overfor FIS.

Bjørgen to poeng bak
Mer bekymringsverdig sett med norske øyne var det at Marit Bjørgen var ytterligere 26 sekunder bak på tredjeplass.

Hun klarte ikke å følge opp formen fra seieren på lørdagens fellesstart og mistet den gule ledertrøya til Kowalczyk. Sistnevnte fikk fem flere spurtpoeng i tillegg til de ordinære verdenscuppoengene, og etter søndagens renn skiller to poeng de to rivalene i sammendraget.

- Marit ble småstiv mot slutten av klassiskdelen. Hun sliter litt med overgangen fra klassisk til skøyting, og det var mot slutten av klassisken og i starten av skøytingen hun tapte tid. Hun kom seg litt mot slutten, men det var litt tungt i dag, mente Kristiansen.

Etter lørdagens seier mente Bjørgen at hun var i veldig god form og gledet seg til søndagens renn. Det gikk ikke helt slik hun håpet, men langrennsdronningen lover å kjempe for seieren i verdenscupen.

- Skiene mine var gode, men jentene i front var sterkere i klassisk. De fikk en stor luke, og jeg måtte jobbe alene i andre del av løpet. Det ble tungt. Nå må jeg delta i alle de gjenstående løpene for å kjempe for den gule trøya, sa Bjørgen.

Sterk laginnsats
Fem norske jenter var blant de ti beste søndag. Vibeke Skofterud ble knust av Charlotte Kalla mot slutten og tok 5.-plassen. Heidi Weng ble nummer 8 og Marthe Kristoffersen nummer 10.

På 11.-plass fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Ingvild Flugstad ble nummer 20 på en god norsk dag.

– Det var mange i toppen i går, og vi har seks i topp 11 i dag. Det er veldig, veldig bra laginnsats, sa trener Kristiansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.