RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/SCANPIX

- Det er min skyld

Rune Jarstein tok på seg skylden for at seieren glapp for Norge.

NORGE-ISLAND 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Da Heidar Helguson nikket inn Islands første – på en dødball – og Rune Jarstein lot Eidur Gudjohnsens frispark gå rett i mål var det som dobbel déjà vu for Norge:

Nok en gang var det dødball og personlig feil som ødela for Norge – og nok en gang var det svakt keeperspill som ødela tre poeng for landslaget. Rune Jarstein er ikke sen med å rekke opp hendene heller, selv om han ikke er enig i Nils Johan Sembs påstand om at han kunne stoppet begge de islandske scoringene.

- Hvordan skulle jeg tatt det første?

- Andremålet er imidlertid mitt, skuddet går i keeperhjørnet, og det er et skudd jeg skal ta.

- Min skyld
Rosenborgs og landslagets sisteskanse var langt nede da han møtte pressen etter det skuffende resultatet mot lavt rangerte Island. Riktignok var Barcelona-spiss Eidur Gudjohnsens frispark av den knallharde sorten, men når ballen plasseres omtrent på samme sted om keeper står, vet Jarstein utmerket godt at han skal stoppe lærkula.

- Jeg vet ikke om jeg går et skritt til siden, men det skal ikke skje at den ballen går inn.

- Det er min skyld at vi taper poeng i dag, innrømmer Jarstein, og ser ned i bakken.

Tenker ikke på forgjengerne
Det har han imidlertid ikke tenkt å gjøre lenge – og han lar seg heller ikke stresse av at hans forgjengere Thomas Myhre og Håkon Opdal også måtte bruke mye tid på å forklare baklengsmål i forrige sluttspillkvalifisering.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Nå er jeg bare bevisst på å jobbe videre for å komme over dette, og ikke bli stående og glane ned i bakken.

Martin Andresen var først ut av garderoben etter lørdagens kamp, men tok seg likevel god tid til et skuffet pressekorps. Han bedyrer at han ikke var noe mindre skuffet, og mener også at det nok en gang var personlige feil som kostet Norge dyrt – uten at han vil navngi syndebukkene.

- Jeg synes vi spiller bra i dag.

- Men det er klart at vi ikke kan fortsette med å slippe inn to mål på en sånn måte hvis vi ønsker å komme til noe sluttspill, sier Vålerenga-sjefen.

- Bør gi mer juling
Det er Tore Reginiussen helt enig i. Og selv om TIL-stopperen hadde en meget god kamp offensivt, så var han involvert i begge baklengsmålene. Først da han slapp Heidar Helguson fri, deretter da han laget frisparket som førte til 2-2-målet.

- Jeg er ikke tøff nok på det første målet. Der bør jeg gi mer juling. Han dytter meg vekk så jeg kommer i ubalanse. Det er klart at det ikke er bra.

- På det andre målet synes jeg frisparket var billig, men det kan hende det var riktig. Jeg vet ikke. Man vil helst ikke være i de situasjonene der, forteller Reginiussen.

Ser fremover
Og som Jarstein er fokusert på ikke å grave seg ned, vil også TIL-stopperen komme seg videre fortest mulig.

- Jeg må bare legge det bak meg. Hvis man ikke klarer det, har man ikke noe i dette gamet å gjøre. Fotball går opp og ned. Man får bare prøve å glemme det.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere