Gå til sidens hovedinnhold

- Det er min tur nå

VIF-trener Petter Myhre har varslet duell om spilletid. Øyvind Bolthof har meldt seg på.

(iOslo.no) Øyvind Bolthof er inne i sin niende sesong som Vålerenga-spiller, og sin åttende som andre-keeper for Oslo-laget. I fjor var Arni Gautur Arason selvskreven som førstelagskeeper, men torsdag varslet trener Petter Myhre at det på ny er kamp om plassen.

Bolthof har lært seg nye triks det siste året, og han kniver med en av Norges desidert beste keepere. Torsdag spilte han kamp mot Lillestrøm på bortebane for å vise seg fram for Myhre.

- Fornøyd med kampen?

- Jeg er fornøyd. Alltid tøft mot Lillestrøm, sier Bolthof til iOslo.no.

Matchen endte 1-1 etter at Sebastian Mila først hadde scoret på straffe før Magnus Myklebust kjempet inn 1-1 fem minutter før slutt. Johan Petter Winsnes dundret til fra 25 meter. Bolthof kastet seg langt, og fikk slått ballen i tverrliggeren. På returen dukket Myklebust opp. Bolthof var utspilt, men det er ikke mange keepere i verden som hadde

Petter Myhre har sagt det er dødt løp mellom deg og Arason. Hva sier du til det?

- Jeg er snart 30 nå, og har lang fartstid. Jeg har nok blitt mer moden. Jeg har mer ro og trygghet, og er mer komfortabel mellom stengene.

Bolthof er inne i sin niende sesong i Vålerenga, etter at han kom til klubben fra Bøler i 1998. Kjent ble han først da han som 23-åring stjal førstekeeper-plassen fra Morten Bakke i 1999. Han fikk kalas-overskrifter og nærmest klippekort på rundens lag i samtlige publikasjoner. Siden har det vært mer stille, og i 2004 kom Arason inn i klubben.

- Jeg har hatt mine ups and downs, men jeg føler det er min tur nå. Jeg er moden og klar.

- Noen ord til duellpartner Arni?

- Måtte den beste vinne, avslutter Bolthof.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto