Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er «mission impossible»

Valverde Tour Down Under
Valverde Tour Down Under Foto: MG (tdwsport.com)
Movistar gir opp sammenlagtsuksess i Tour Down Under.

Etter Alejandro Valverdes comeback-seier på kongeetappen i Tour Down Under ligger spanjolen og Simon Gerrans likt foran rittets siste etappe. Man skulle tro dette ville resultere i en fartsfylt sisteetappe, men Movistar-leiren har allerede resignert.

SE BILDENE:Spansk supercomeback

- Vi er ikke noe spurtlag, uttaler Valverdes venn og lagkamerat José Iván Gutiérrez, ifølge cyclingnews.

Den spanske 33-åringen har stor tro på kompisens spurtegenskaper, men utelukker at Valvere vil gå etter bonussekunder på den 90 kilometer lange kriteriumsetappen i Adelaide.

- I en spurt én mot én ville Alejandro slått Gerrans, slik han ville slått Petacchi, Freire, Boonen og så videre. Antageligvis er den eneste han ikke ville slått Cavendish, mener Gutiérrez.

«Mission impossible»
Gutiérrez tror dog feltet blir for stort for Valverde i morgen.

- Blant 130 ryttere er det «mission impossible». GreenEdge har det perfekte laget for kriteriumsritt og de er vant med denne typen sykling i Australia. I Europa har vi ikke slike ritt, forteller Gutiérrez.

Den tradisjonsrike kriteriumsetappen som alltid avslutter Tour Down Under blir som regel vunnet av utprege sprintere. Ben Swift, Christopher Sutton og Francesco Chicchi har vunnet etappen de tre siste årene.

LES MER:Slik sikrer Gerrans seieren

Filmstjerne fra Spania er ikke skuffet av den grunn. Laget opprettholder sin gode statistikk i det australske etapperittet og tar antageligvis sin fjerde pallplassering de fem siste årene.

- Vi er fornøyd med det vi har oppnådd, forteller Gutiérrez.

- En eksepsjonell idrettsmann
Valverde og Movistar dveler neppe lenge ved en forspilte sjanser i Tour Down Under. Ardennerklassikerne, Tour de France og de olympiske lekene i London er det som betyr noe for spanjolen og hans lag.

- For meg er Alejandro en eksepsjonell idrettsmann, sier Gutiérrez.

Spanjolene har et tett forhold, og Valverde valgte å utsette sitt seiersintervju etter lørdagens etappe for å gi Gutiérrez en klem.

- I løpet av min 13 år lange karriere har jeg hatt gleden av å dele rom med store ryttere som Laurent Jalabert, Abraham Olano og José Maria Jiménez, men jeg klarer ikke se på disse store mesterne med den samme fascinasjonen som jeg ser på Valverde. Han var født for sykling. En ekte mester har returnert til sporten i dag, forteller en entusiastisk lagkamerat.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!