*Nettavisen* Sport.

- Det er motbydelig

Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Harry Redknapp slakter Arsenal-fansens Adebayor-hets.

03.10.11 09:49

TOTTENHAM - ARSENAL 2-1: Det går som regel hett for seg når Tottenham møter Arsenal, og søndagens oppgjør ble intet unntak.

Verst gikk det ut over den tidligere Arsenal-spissen Emmanuel Adebayor, som nå spiller for Spurs.

- Kan ikke være mentalt friske
Togoleseren var innblandet i en skyteepisode i Angola i fjor, der Togos lagbuss ble pepret med kuler.

Adebayor overlevde skytingen, men ble minnet på episoden under kampen mot Arsenal.

Deler av Arsenal-fansen sang nemlig gjentatte sanger om at de helst skulle sett at Adebayor ble drept i episoden.

«Det skulle vært deg. Skutt til døde i Angola, det skulle vært deg», sang Arsenal-fansen flere ganger, og etter kampen reagerte Tottenham-sjef Harry Redknapp med sjokk og vantro.

- Hvordan er det mulig å synge noe slikt? De kan ikke være mentalt friske, sier en frustrert Redknapp ifølge The Guardian.

- Det er barn der. Hvordan oppdrar man et barn til å synge om Busby Babes (og flyulykken i Munchen)? Hva kommer det til å bli av den ungen? Jeg vegrer meg for å tenke på det. Jeg vet ikke hva man kan gjøre, men noe må gjøres med foreldrene til de barna. Det er motbydelig, og hører ikke hjemme noe sted i livet, fortsatte Spurs-sjefen.

- Hvor mange må jeg hilse på?
Arséne Wenger ble også innblandet i en kontroversiell episode søndag kveld, og franskmannen møtte kritikk etter at han ikke tok Tottenham-trener Clive Allen i hånda etter kampen.

- Jeg tok Redknapp og assistenten i hånda, hvor mange må jeg hilse på egentlig? Er det en oppskrift, spurte en oppgitt Wenger etter kampen.

Det ble altså en mørk dag i Arsenal-historien søndag, og verre ble det av at forsvarsspiller Bacary Sagna er ute i tre måneder med brudd i beinet.

Tapet mot Totteham gjør at Arsenal nå kun har to poeng ned til lagene under nedrykksstreken. Det er også tolv poeng opp til Manchester-lagene på toppen av tabellen.

Rafael van der Vaart og Kyle Walker scoret målene for hjemmelaget på søndag, mens Aaron Ramsey sørget for Arsenals eneste nettkjenning.

Les også: Arsenal mot bunnen etter tap i hatoppgjør

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.