*Nettavisen* Sport.

- Det er mulig å slå Wiggins

Foto: Luca Bettini (AFP/Scanpix)

Ryder Hesjedal strutter av selvtillit før Italia rundt.

28.04.13 21:03

Ryder Hesjedal overrasket hele sykkelverdenen da han vant Giro d`Italia i 2012. Nå tror den norskættede kanadieren at en drømmereprise er innenfor rekkevidde.

- Jeg er selvsikker nok til å si at det er mulig å vinne giroen i år også, og jeg vet hvordan man gjør det, sier den Hesjedal til cyclingnews.

- Bedre enn i fjor
Hesjedal har notert en åttendeplass i Liege-Bastogne-Liege, som beste resultat så langt i sesongen. Men han var på offensiven og viste stor styrke både i Liege, og i Amstel Gold Race helgen i forkant.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg har trent identisk som i fjor, men jeg føler meg bedre i år. I tillegg er jeg to kilo lettere enn jeg var på samme tidspunkt i fjor. Sånn sett er ikke nervøs for giroen, men jeg kjenner at det er noe som nærmer seg, sier Hesjedal.

Les også: Hesjedal har ikke sett ut som en vinner

- Vanligvis setter jeg meg ikke urealistiske mål. Men da jeg klarte en sjetteplass i Tour de France, visste jeg at det var mulig å vinne en Grand-Tour.

Møter de beste
Det har vært skår i giro-gleden for Hesjedal. Kritiske røster har påpekt at han ikke møtte de antatt beste sammenlagtrytterne under fjorårets løp. Det er ikke tilfelle i årets Italia rundt.

Les også: Wiggins går for historisk trippel

- Bradley Wiggins er nok min største konkurrent. Han er en av de beste sammenlagtrytterne i sykkelverdenen, om ikke dén beste. Med Vincenzo Nibali på startlisten i tillegg, er nivået nesten så høyt som det er mulig å få det. Med så sterke ryttere på start, kan jeg kjøre bedre enn jeg gjorde i fjor og fortsatt ikke klare å vinne løpet til slutt, sier Hesjedal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Les også: Wiggins har bestemt seg

- Har jeg en dårlig dag på noen av de siste etappene forsvinner seierssjansene fort. Er sammendraget fortsatt åpent blir den siste tempoetappen avgjørende. Det blir uansett et brutalt tre uker langt sykkelløp, men med store muligheter, sier Hesjedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag