- Det er nesten ubeskrivelig

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Sportssjefen jubler over at Henrik Bjørnstad ligger an til å spille regelmessig mot Tiger Woods neste år.

17.08.09 10:22

Flaggskipet i norsk herregolf er i ferd med å bli synlig igjen. Det er konklusjonen etter at helgens gode femteplass i Price Cutter Charity Championship i Springfield, USA, sendte Henrik Bjørnstad (30) opp på en 20.-plass på sesongrankingen i Nationwide Tour.

Det er svært gode nyheter, ettersom de 25 beste på denne rankingen automatisk får plass på neste sesongs PGA-tour, hvor Tiger Woods og verdenseliten spiller.

Spiller stabilt godt
- Dette er kjempebra. Det som er spesielt moro, er at han dokumenterer bra form og leverte fire gode runder. Han har levert bra spill i flere turneringer på rad nå, sier sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund til Nettavisen.

Etter 18 turneringer i 2009 har Bjørnstad spilt inn 134.211 dollar, betydelig mer enn han gjorde på 22 turneringer i 2008 og 24 turneringer i 2007. Normalt holder rundt 200.000 dollar til en plass blant de 25 beste og opprykk til det ypperste selskapet. Det er ti turneringer igjen på Nationwide Tour i 2009.

30-åringen ble i 2006 den første nordmannen noensinne på PGA-touren, da han spilte 31 turneringer i det gode selskap og ved ett tidspunkt ledet én av disse før det ble en historisk sterk tiendeplass til slutt.

- Hva vil det bety å få Bjørnstad tilbake på PGA-touren?

- Det er nesten ubeskrivelig! Det vil bety enormt. Alle som er litt interessert i golf husker jo hvilket eventyr det var sist han var der oppe. Han var vel den tolvte mest omtalte mannnen i Norge det året, sier Scheie.

En ledestjerne
Bjørnstads år på PGA-touren viste Scheie hvilken enorm forskjell det er mellom PGA Tour, Nationwide og European Tour når det gjelder interessen fra media og sponsorer.

- Det å få en spiller på PGA-touren, er det ultimate for vår del. Spiller du der, spiller du mot Tiger Woods og de store stjernene, men spiller du på europatouren må du vinne for å få oppmerksomhet, konstaterer sportssjefen.

Han ser nå muligheten for at Henrik Bjørnstad får samme lederrolle for andre herrespillere som Suzann Pettersen lenge har hatt for norske damespillere.

- Vi har jo også en fantastisk juniorgjeng som kommer opp, og hvis de i tillegg får en ledestjerne som viser at det er mulig, vil de få troen på at de kan gjøre det samme, sier Scheie til Nettavisen.

- Vil ikke gjøre seg bort
- Hvordan ville Henrik klart seg på PGA-touren med det spillet han viser nå for tiden?

- Når du lager så mye birdies som Henrik har begynt å gjøre, og i tillegg har en fairway som sitter og treffer mye greener, vil du klare deg bra. Han kommer ikke til å gjøre seg bort på PGA. Henrik er dessuten en spiller som løfter seg når konkurransen blir tøffere, mener Scheie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag