*Nettavisen* Sport.

- Det er pinlig og flaut

Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Frisk innsats stoppet Stavanger Oilers.

27.01.13 20:09

Frisk Asker ble det andre laget som har slått Stavanger to ganger denne sesongen etter sterke 6-2 over serielederen i ishockeyens eliteserie fredag.

Effektivt angrepsspill og mye vilje banet vei for en ny stor skalp for Frisk og trener Sune Bergman. Fjorårets dobbeltmester Stavanger Oilers kom til Asker som klar favoritt, men innfridde på ingen måte.

Frisk løsnet bare 20 skudd mot mål i løpet av kampen, men fikk inn seks pucker bak Stavangers målvakter Ruben Smith og Henrik Holm. Smith forlot isen da Craig Schira økte til 5-2-ledelse allerede etter 20 sekunder av tredje periode.

- Jeg er glad for å se at dem som vil mest fortsatt vinner kamper i ishockey. Det hjelper ikke hva du heter eller hva vi gjorde i forrige kamp. Det er pinlig og jeg er flau over hvordan profesjonelle idrettsutøvere som oss framsto her, tordnet Stavanger Oilers-trener Peter Thoresen i et intervju med TV 2.

Oilers-treneren undret seg over hvordan siddisene gikk i den samme fellen og ble regelrett nedkjempet av Frisk, som de ble hjemme i Stavanger tidligere i sesongen.

Tross bare tre skudd mot mål de første 20 minuttene holdt hjemmelaget Thoresens menn til 1-1 før første tur i garderoben. Espen Fanøy Salo sendte de oransje og svarte foran tidlig, men Juha-Pekka Loikas utlignet drøyt midtveis i åpningsperioden.

Craig Schira og Mikael Dokken sjokkerte gjestene med å øke til 3-1 omtrent midtveis i kampen. Peter Lorentzen reduserte med et knallhardt skudd, før Torstein Nordrum igjen økte for Frisk Asker. Etter drømmestarten i sluttperioden kapitulerte Stavanger, som også måtte se Nordrum øke til 6-2 i sluttsekundene.

Kampene fredag:
Stjernen - Vålerenga 2-1
Storhamar - Sparta Sarpsbvorg 5-4
Lillehammer - Rosenborg 5-1
Frisk Asker - Stavanger 6-2
Lørenskog - Tønsberg 12-3

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.