*Nettavisen* Sport.

- Det er rart at jeg er toppscorer

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Midtstopperen har scoret fire mål på elleve kamper.

24.06.12 22:21

ÅLESUND (Nettavisen): Nonchalant og ukonsentrert forsvarsspill fra AaFK – og Jonatan Tollås i særdeleshet - ga Sogndal-muligheten til å ta tre poeng på Color Line stadion.

Ulriks Flos to scoringer i Ålesund var imidlertid ikke nok.

For ett minutt på overtid la Jason Morrison inn til Sander Post. Estlenderen, som gjorde en av sine beste kamper i AaFK-trøya, headet ballen videre til Daniel Arnefjord.

Midtstopperen kom på et av sine sedvanlige tunge løp og banket ballen i nettaket.

- Sogndal-spillerne markerte Post. Dermed sto jeg alene. Da var det bare å banke ballen i mål. Scoringen var en blanding av glede og lettelse – kanskje mest lettelse. Denne kampen burde vi vunnet, forteller Arnefjord.

Ny rekord
2-2-scoringen var svenskens fjerde mål på elleve kamper. Det gjør han til toppscorer i AaFK.

- Det er alltid kult å score, og i år har jeg fått virkelig uttelling i målprotokollen. På elleve kamper har jeg allerede tangert min tidligere scoringsrekord, smiler svensken.

Der Edvard Skagestad står med null scoringer etter omskoleringen som spiss, har Arnefjord vist seg som en notorisk målscorer som midtstopper.

Kun én av scoringene har kommet etter dødball.

- Jeg bare løper, jeg, også får jeg ballen. Da banker jeg den i mål, gliser svensken på spørsmål om hvordan han gjør det.

- Kan du ikke lære det bort til spissene?

- He-he. Nei, jeg tror det er litt tilfeldig at jeg har scoret mer enn dem. Det er nok jeg som skal lære av dem. Egentlig er det litt rart at jeg er toppscorer, sier en kledelig beskjeden Arnefjord.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sveon Ove Ekornesvåg/Scanpix

Ineffektive angrepsspillere
Selv om målsnittet utvilsomt er meget imponerende for en forsvarsspiller, sier det faktum at AaFK-kapteinen er lagets toppscorer vel så mye om mangelen på en målfarlig spiss.

- Jeg er veldig glad for at Arnefjord har scoret så mye, men jeg skulle selvfølgelig sett at flere av angrepsspillerne hadde scoret mer. I dag skapte vi rundt 15 målsjanser mot et lavtliggende Sogndal-lag, og vi spiller til tider meget godt. Men igjen skorter det på uttellingen, forklarer Kjetil Rekdal.

Riktignok leverte Sander Post varene i rollen som midtspiss med scoring og assist. Men både han og lagkameratene kunne puttet flere baller bak Kenneth Udjus i Sogndal-buret.

Vil ikke være toppscorer
Og da hjemmelaget stanget i solskinnet i Ålesund, var det symptomatisk for Kjetil Rekdals menn at det var Arnefjord som reddet noe av helhetsinntrykk ved å sikre ett poeng.

Hovedpersonen selv vil ikke kritisere sine offensive medspilleres effektivitet.

- Vi har mange gode offensive spillere som gjør mye bra. Jeg tror det er litt tilfeldig at jeg har scoret flest mål.

Han har et noe ambivalent forhold til å være lagets mestscorende.

- Jeg blir nok ikke toppscorer til slutt. Målet er å score fire mål til. Forhåpentligvis holder ikke det til å bli toppscorer, avslutter den sympatiske svensken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.