RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Det er sjukt. Kødder du?

Sist oppdatert:
Gledelig, norsk overraskelse i alpintbakken.

ROZA KHUTOR (NTB): Maria Höfl-Riesch fra Tyskland vant kvinnenes superkombinasjon i OL mandag. Ragnhild Mowinckel overrasket og imponerte med 6.-plass.

Mowinckel kjørte inn til 12.-plass i utfordelen. Med åttende beste slalåmtid kjørte hun seg inn på olympisk poengplass.

- Det er sjukt. Går det an, liksom? Det er slalåm, hva skjer? Kødder du, liksom? Dette hadde jeg ikke trodd da jeg sto opp i morges, sa Mowinckel til TV 2.

Hun brukte ordet «dritfornøyd» så mange ganger at hun kommenterte det selv.

- Det får være ordet for dagen, sa 21-åringen fra Molde, som gleder seg til fortsettelsen.

- Nå har jeg kjempemasse selvtillit som jeg kan ta med meg videre.

Mange løpere kjørte ut i den vanskelige slalåmløypa, blant dem Lotte Smiseth Sejersted. Hun var på sjetteplass etter utforrennet.

Kjempet seg til gull
Höfl-Riesch var på femteplass etter utfordelen, men de andre greide ikke å stå imot allrounderens slalåmferdigheter. Hun seiret 0,40 sekunder foran en annen god slalåmløper, østerrikske Nicole Hosp, som kjørte seg opp fra 8.-plass.

Julia Mancuso fra USA var best i utfor, og hun berget bronsen med 13. beste slalåmtid. Hun endte 0,53 sekund bak vinneren, men ett tidel foran slovenske Tina Maze.

- Det var litt av en kamp, og det var ikke lett, for snøforholdene var vanskelige. Bakken var også bratt og vanskelig i starten. Jeg hadde ingen god følelse, men jeg kjørte fort nok, sa Höfl-Riesch.

- Jeg greide å la skiene løpe, og jeg mistet ikke for mye fart i svingene. Julia var het i utfor, og jeg var nervøs fordi hun hadde ett sekunds forsprang.

Tenkte på bestefaren
Mancuso, som er Aksel Lund Svindals tidligere kjæreste, var lykkelig over bronsen selv om gullet glapp.

- Dette har vært en utrolig dag for meg. Å vinne en medalje igjen er en drøm som blir virkelig. Jeg tilegner medaljen til bestefaren min. Han oppmuntret meg alltid. Han døde i fjor, men jeg føler at han så ned på meg, sa Mancuso.

Også Hosp var fornøyd. Hun tok en ny OL-medalje åtte år etter slalåmsølvet i Torino.

- Målet mitt var en medalje, og nå har jeg den. Nå kan jeg gå til de gjenstående rennene helt uten press. Alt som måtte følge blir en bonus, sa hun.

Tina Weirather, som var en av favorittene i superkombinasjonen, kom ikke til start mandag på grunn av skade. Hun er også usikker til onsdagens utforrenn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere