Gå til sidens hovedinnhold

- Det er skremmende å tenke på

Marit Bjørgen vet ikke hva fremtiden bringer

Marit Bjørgen tenker ikke så mye på hva hun skal gjøre etter karrieren, men hun innrømmer at hun er skremt av tanken på en å slutte som skiløper.

Adresseavisen skriver at hun åpner for å bli landslagstrener etter at karrieren en dag er over, men hun kommer i alle fall til å fortsette med langrenn til etter VM i Falun i 2015. Kanskje går hun en sesong eller to etter det også.

- Jeg tror jeg kan bli en god trener, sier verdens beste kvinnelige skiløper til Adresseavisen.

En ny knallsterk sesong er over for Bjørgen. Hjerteproblemene som satte en stopper for Tour de Ski, førte også til at hun var sjanseløs i den totale verdenscupen. Men i de konkurransene 33-åringen stilte opp i, var hun stort sett suveren. På de 24 startene hun hadde denne sesongen, gikk Rognes-løperen til topps hele 16 ganger.

- Jeg vil si at det har vært en kjempesesong. Jeg har ikke fått konkurrert så mye i år, men er veldig fornøyd med det jeg har levert.

Barn
Som 33-åring har Marit Bjørgen vært i verdenstoppen i ti sesonger. hun har, som Petter Northug, vunnet det som vinnes kan, med et eneste unntak. I Tour de Ski har hun ikke lyktes i å være den første på toppen av monsterbakken, men det har ikke Northug heller.

Men det toget er ikke gått riktig ennå, for hun skal være med i alle fall i to sesonger til, og kanskje blir det enda flere.

Samtidig er hun klar på at hun vil bli mamma, og at det skal skje etter at skikarrieren er ferdig.

- Akkurat nå tenker jeg ikke på hva som skal skje etter karrieren. Det er mer skremmende å tenke på at jeg en dag skal slutte med å være skiløper.

- Hjelpe andre
Marit Bjørgen sier til Adresseavisen at hun håper hennes hverdag etter at skikarrieren er over kommer til å handle om fysisk aktivitet, helse og bedre livsstil.

- Jeg brenner for å kunne hjelpe andre til å få et bedre og sunnere liv, å gi dem bedre hverdager, forteller hun.

Men hun tenker også på å kunne være med på å bygge opp nye langrennsstjerner en gang i framtiden.

- Jeg sitter med mye erfaring. Jeg har vært gjennom mye selv, som jeg kan dele med andre. Det kunne absolutt ha vært interessant å bli trener på landslaget. Den første tiden etter at jeg gir meg vil jeg nok være litt lei og vil ha litt avstand til landslaget. Men i fremtiden tror jeg det kan være muligheter der, mener hun. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene