*Nettavisen* Sport.

- Det er slikt man bare leser om i fantasibøker

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix /Getty Images / All Over Press

- Jeg er voldsomt fascinert av Zlatan og vil gjerne møte ham, sier Kjetil Rekdal.

15.11.12 21:28

Zlatan Ibrahimovic. Den mannen slutter aldri å imponere.

Svensken banket inn fire mål mot England onsdag kveld, i tillegg til at ett av målene regnes blant fotballens vakreste noensinne. Slikt går selvsagt ikke upåaktet hen i fotballens verden.

- Ikke reelt
Aalesund-trener Kjetil Rekdal er blant dem som har latt seg begeistre av svenskens prestasjon i svenskenes første kamp på Friends Arena.

- Det var en fantasi som ble virkelighet. Å score fire mål mot England, fotballens hjemland, et land der han er blitt kritisert av journalister i lang tid. Å krone en sånn kamp med en sånn scoring, det er sånne ting man bare tror man får lese om i en fantasibok – det er egentlig ikke reelt, sier Rekdal til Nettavisen.

Aalesund-treneren fikk ikke sett kampen direkte, siden han deltok i TV 2s fotballstudio, men han har sett målene og høydepunktene i etterkant. Og imponert, det er han til de grader.

- Spesielle spillere gjør spesielle ting. Han er en fotballspiller som er i stand til å gjøre hva som helst. Vi har et par til i verden som er det, og jeg vil påstå at Zlatan er blant topp tre i verden. (Lionel) Messi er nummer én, og bak ham er det mange som kan melde seg på, men Zlatan er blant dem, sier Rekdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT

- Sunn rebell
Den norske fotballprofilen forteller at han har sans for både fotballspilleren og personen Zlatan Ibrahimovic.

- Han er på en måte et fotballgeni. Ut fra måten han er på, med sterk psyke, han kjører sin egen stil, lar seg ikke affisere av andre og har lært veldig med tiden. Han er på en måte en sunn rebell som gjør at det er artig å se på fotball. Hvis alle skal være snille, like og beskjedne, blir det kjedelig. Man trenger ytterpunkter, sier Rekdal

Zlatan er definitivt et ytterpunkt.

- De som er best, er også de som er litt spesielle. Man må for all del ikke kneble sånne typer. De må få lov til å leve fritt. Du har Messi, som er svigermors drøm. Han gjør ikke noe, sier ikke noe, banker inn mål og tusler hjem. Folk er forskjellige, påpeker Rekdal.

- Kan ikke sammenlignes
Den 14. oktober 1992 var det Rekdal selv som prydet de engelske avisforsidene. Da hadde han scoret et fantastisk mål på Wembley, et mål som sikret Norge 1-1 og uavgjort i VM-kvalifiseringen.

- Hvilket mål var best, Zlatans fjerde i går eller ditt mot England?

- Det kan jeg ikke si noe om, sier Rekdal og ler høyt, før han svarer med seriøs tone:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Eeg NTB / SCANPIX

- Det kan ikke sammenlignes. Jeg hadde ansiktet mot mål, mens Zlatan sto med ryggen til. Settingen var også helt ulik, og han hadde allerede scoret tre fra før. Mitt mål kommer nok et stykke ned på lista over fine mål mot England. Jeg har scoret det fineste norske målet mot England, men totalt er jeg ikke på pallen engang, sier han.

Vil møte Zlatan
Selv har aldri Kjetil Rekdal møtt Zlatan, verken på banen eller utenfor.

- Men det skulle jeg gjerne gjort, og jeg hadde satt pris på å sitte og prate med ham. Sånne typer fascinerer meg voldsomt. Jeg har jo lest boka hans, og ser hvordan han har kjempa seg opp og frem etter å ha fått ting i fleisen. Nei, jeg blir utrolig fascinert av sånne personer, gjentar Rekdal.

Og da sier det seg selv at treneren Rekdal hadde elsket å ledet et lag med Zlatan i stallen.

- Det hadde vært fantastisk. Han hadde vært en grensesprenger som ville gjort laget bedre. Jeg hadde garantert vært på bølgelengde med en sånn spiller. Like barn leker best, og alt det der. Hvis du har lest boka mi, ser du at det også var tøffe tak i Lierse mellom meg og Eric Gerets (Lierse-trener da Rekdal spilte der), men det var ikke noe problem, for i sånne situasjoner er alt grunnet i respekt, påpeker Rekdal.

- Tror du Norge noen gang kommer til å få frem en spiller som Zlatan?

- Det tror jeg ikke vi gjør, men vi kan få frem en spiller som kan bli en verdensstjerne, det kan vi. Men den eventuelle spilleren vil ha andre kvaliteter og skrive historie på sin egen måte. Men det er ikke umulig at Norge kan få en verdensstjerne i fremtiden.

Har du ennå ikke fått sett Zlatan-magien? Nå har du sjansen:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '585E3A999116484B9E23E7CB4F7DA12D', 'dnlijrzd7emi1g81f3b4ruvah', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-dnlijrzd7emi1g81f3b4ruvah', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.