*Nettavisen* Sport.

- Det er som 17. mai på brasiliansk

Foto: (Privat)

- Om dette er festen over resultatet kan verden begynne å glede seg til OL 2016. Det blir en eneste stor gledesfest, sier Camilla Nilsson på Copacabana Beach til Nettavisen.

03.10.09 15:41

Fredag kveld norsk tid ble det klart at Brasil og Rio de Janeiro får arrangere sommer-OL i 2016.

Mer enn 50.000 mennesker brøt ut i jubel og storstilt feiring på Copacabana Beach etter at avgjørelsen var tatt, og brasilianerne så ikke ut til å ville gi seg med det første.

Les også: - Dette er helt fantastisk

- Folk bare danser og synger
Camilla Nilsson er på jobb i São Paulo, men satt på flyet til Rio de Janeiro da avgjørelsen ble offentliggjort.

- Piloten jublet beskjeden ut på høyttalerne i flyet på vei hit til rungende applaus og jubel, sier Nilsson til Nettavisen.

Vel fremme i Rio de Janeiro oppsøkte Camilla den verdenskjente fire kilometer lange sandstranden Copacabana Beach hvor festen fremdeles pågikk med full styrke.

- Det er ingen som prater her i det hele tatt. Folk danser samba og synger!, sier hun.

Les også: Alt går Brasils vei

- Som 17. mai på brasiliansk
Selv om Camilla kom til stranden flere timer etter at det ble klart at det er Rio de Janeiros tur til å arrangere sommerleker - de første på Søramerikansk jord - var det et folkehav som møtte henne

- Det er vanskelig å anslå hvor mange mennesker som er samlet her nå, men det kjennes som 17. mai på brasiliansk, sier hun til Nettavisen.

- Det er mennesker overalt! Folk synger, spiller samba og danser på gaten og på beachen, sier Nilsson.

Selv om det er flere timer siden avgjørelsen kom, og selv om det offisielle programmet på scenen på Copacabana Beach er over for lengst, ser det ikke ut til at festen går mot slutten.

- En eneste stor gledesfest
Litt før klokken 20 lokal tid, klokken 01 norsk tid, er det ingen tegn til at festen kommer til å gi seg før solen går opp.

- Det er 28 grader her nå og det ser ut til å være fullmåne. Det virker som om festen har pågått hele dagen og at den kommer til å fortsette hele natten. Det er alle typer mennesker her - de som ikke har gått hjem fra stranden, de som ikke har gått hjem fra løpeturen, de som har kommet hit for festen, barn, voksne, familier og partyklare ungdommer, sier Camilla til Nettavisen.

- Om dette er festen over resultatet kan verden begynne å glede seg til OL 2016. Det blir en eneste stor gledesfest, sier hun.

- Sikkerheten er viktig
Og allerede nå synes det viktig for politiet i Rio de Janeiro å vise at de tar sikkerheten på alvor.

- Det er mange tungt bevæpnede politifolk i folkemengden. Jeg tror Rio har lyst til å vise verden at de tar problemet med kriminalitet på alvor. Politiet i de eneste som ikke danser, men det virker som om til og med de koser seg, sier Camilla.

Ifølge henne er det ingen tegn til bråk eller uroligheter der hun befinner seg.

- Folk driver og drar i meg og blir nesten fornærmet om jeg ikke blir med og danser med dem, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.