*Nettavisen* Sport.

- Det er som å være 13 igjen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lars Haugen stortrives i uvanlige omstendigheter.

- Det er faktisk en litt merkelig situasjon vi har her i Minsk, forteller Norges landslagskeeper Lars Haugen (26) til Nettavisen.

26-åringen storspilte for Dynamo Minsk i 2-0-seieren mot Slovan Bratislava tirsdag kveld, noe som på mange måter slår negativt ut for hans beste kamerat i laget.

Nordmannen reddet samtlige 26 skudd som kom mot ham, mens scoringene til Alexei Jefimenko og Jacob Micflikier i motsatt ende av isen.

- Jeg hadde veldig mye å gjøre i første periode. Da ble vi totalt kjørt over. I andre og tredje periode balanserte deg seg litt mer, da kom vi inn i kampen. Vi har et litt urutinert lag, så det var slik også i de to første kampene, forteller Haugen.

- Vi vant nok ikke på stilpoeng, men det var deilig for meg å få en god følelse i den første kampen.

Venner og fiender
Ja, dette var Minsks tredje kamp og Haugens første. Kevin Lalande ble nemlig foretrukket i seriestarten. Det endte med to 1-2-tap og ett fattig poeng.

- Det er viktig å komme i gang med poengsankingen. Vi har så mange nye og unge spillere at det lett blir ekstra krampaktig hvis man ikke får poeng i starten, mener den norske Minsk-keeperen.

Som altså er i en merkelig situasjon.

Hans argeste konkurrent er nemlig også hans beste kamerat i laget. Mens for eksempel den tyske fotballkeeperduoen Jens Lehmann og Oliver Kahn hadde et svært anstrengt forhold, trives Haugen og Lalande svært godt sammen.

- Vi utlendingene kan ikke så mye russisk at vi kan henge så mye med russerne ennå. De er dessuten eldre enn oss og har samboere. Kjæresten min er hjemme i Oslo. Kevin er like gammel som meg, og er singel. Vi er bestekamerater her borte og sammen hele tiden.

- Det fungerer for oss. Vi fleiper mye utenfor isen, og så går vi på isen og hater hverandre. Nå kan jeg mobbe han litt de neste dagene, ler Haugen.

Det er sånn det skal være, mener oslogutten.

- Det er som å være 13 år igjen.

Åpen duell
Spørsmålet er hvem som stikker av med tilliten som førstevalg. Foreløpig har ikke klubben bestemt seg, men heller gjort det klart at kampen er helt åpen.

- De har sagt at vi ikke har noen førstekeeper ennå. Det blir nok litt fram og tilbake i starten. Det er egentlig greit, sier Haugen til Nettavisen.

- Jeg føler at vi er to keepere som kan være matchvinnere, og vi har et tett program med fire kamper på de neste sju dagene. Vi slipper jo også til litt flere skudd enn for eksempel SKA (Patrick Thoresens lag), så jeg tror vi kommer til å bytte ganske mye i begynnelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.