RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er STORE utfordringer for Brann

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Jan Gunnar Solli drar til New York og er bekymret for klubben han forlater.

BRANN – ODD GRENLAND: 1-1:

BERGEN (Nettavisen): Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli, Cato Guntveit, David Nielsen og Gylfi Einarsson er allerede ferdig i Brann. Det er kanskje også Petter Vaagan Moen og Christian Kalvenes. Den betydningsløse kampen mot Odd var det få som brydde seg om etter sesongens siste 90 minutter på Brann Stadion. For nå må Brann bygge et helt nytt lag.

- Ja, det må de. Det er klart at det er store utfordringer her i Bergen og Brann nå, men det er fortsatt rutinerte og gode fotballspillere som fortsatt skal være her. Huseklepp, Mjelde, Guastavino. Hassan El Fakiri og Vaagan Moen hvis han bestemmer seg for det, sier Jan Gunnar Solli til Nettavisen etter sin siste Brann-kamp. I hvert fall i denne omgang.

- Hvis jeg absolutt ikke trives der borte skal jeg være mann nok til å si det og vende snuten hjem igjen og gjøre en jobb, kanskje for Brann. Hvem vet? Roald (Bruun-Hanssen journ.anm.) har uansett sagt til meg at døren står åpen.

- Ikke hastverk
Solli skal først arrangere en sesongavslutningstur sammen med resten av Brann-gjengen til Island før han drar til New York og den medisinske testen hos Red Bulls. Han skal også trene med Brann ut november.

- Jeg har ingen hastverk med å komme meg vekk, det er en veldig fin gjeng her, sier midtbanespilleren som inderlig håper Brann kommer seg opp i toppen av Tippeligaen igjen. Men han vet at det blir vanskelig.

- Noen aviskommentatorer kommer nok til å rope på Hardball, mens andre har mer tro på modellen med unge og lokale spillere i tillegg til de rutinerte som er her. Det er heller ikke gitt at Bosman-spillere har lyst å komme til en klubb som havner på 13. plass. Men Brann skal være der oppe og det blir spennende å følge dem fremover.

- Unggutta må få tid
For ungguttene som skal ikle seg rødt neste sesong, som utleide Fredrik Haugen, har rutinerte Solli følgende beskjed.

- Det er ikke til å komme unna det at det er forskjell på å spille på Løv-Ham og løpe utpå på Brann Stadion. Jeg håper bare at publikum forstår det og gir spillere som Fredrik Haugen tid til å lykkes.

Solli skriver under en kontrakt på to år med opsjon på enda en sesong med New York Red Bulls dersom han passerer den medisinske testen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere