RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

- Det er stort sett nedturer

Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren tok seg en prat med Nettavisen.

22. oktober kunne skihopper Bjørn Einar Romøren gledelig fortelle at han hadde gjennomgått en vellykket ryggoperasjon.

De siste sesongene har Hosle-hopperen slitt med en vond rygg, noe som har gått ut over prestasjonene i bakken. Denne høsten ble han dermed tvunget til å operere.

Onsdag satte han seg ned med Nettavisen for en prat, da landslagshopperne møtte til pressetreff.

Foreløpig vet ikke 31-åringen når han er tilbake i hoppbakken, men ser fram til å spenne på seg skiene igjen.

- Jeg får ikke sagt når jeg er tilbake. Legene mener at jeg kan håpe på en gang i desember eller starten i januar. Men jeg er veldig klar på at det er neste sesongen som er veldig viktig for meg, sier Romøren.

- Men operasjonen har gått bra, og oppbyggingen går bra så langt. Så får jeg bare krysse fingrene for at jeg er flink fremover, og at jeg ikke får noen tilbakeslag på en eller annen måte.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

- Sport er stort sett nedturer
Romørens kanskje største nedtur kom på hjemmebane forrige sesong, da han ikke klarte å hoppe så langt han hadde håpet på i skiflygings-VM.

- Det var ingen kjempesesong i fjor. Det var hanglete. Jeg tok ting litt dag for dag, og hadde ståltro på at bare man er flink videre, så løsner det. Jeg tok aldri den tiden jeg burde brukt på å ta det rolig tidlig på sesongen. Men det er aldri noe fasitsvar på skader. Man vet aldri når man skal tråkke i gang, forklarer Romøren.

- Jeg kunne være på trening en dag hvor alt var fint, og så kunne jeg komme dagen etterpå med vondt i ryggen. Så ja, det var en drittsesong, men det kan ikke ha vært så dritt siden jeg ble tatt ut til VM. Det var jo mye bra der, men problemet var kontinuiteten i det, og flyten. Det ble mye styr, og så fikk jeg meg en knekk i VM.

- Sport er stort sett nedturer, og en og annen opptur. Men man får tenke at jo hardere mann jobber, jo bedre blir oppturen når den kommer, sier den sympatiske 31-åringen.

- Spiller Xbox
Romøren har rukket å bli en av veteranene i hoppsirkuset, men de siste månedene har det blitt lite fokus på hopping.

- For å si det helt enkelt, så vet jeg ikke hvem som er gode og ikke gode om dagen. Jeg har tenkt mye på hopping, men har egentlig ikke fulgt så veldig mye med de siste to og en halv månedene. Jeg har kjedet meg ekstremt mye, for det er ikke mye man får gjort. Man ligger på gulvet, og der ligger man, det er gøy, sier Romøren ironisk.

- Nå etter operasjonen så er det ikke så voldsomt mye jeg kan gjøre, men jeg får i hvert fall gått turer, og å være oppreist uten å måtte legge meg ned igjen hele tiden. Jeg har kjøpt meg Tiger Woods på Xboxen. Har blitt ganske god der. Må si at jeg har en noe annen handikap på maskinen enn når jeg spiller til vanlig.

- Men det er dritkjedelig. Nå blir det mer og mer trening fremover heldigvis. Og nå er det hvitt ute, så jeg håper å ta nytte av det, og få gått på noe bortoverski. Har hørt at det skal være greit for ryggen. Litt bedre enn å jogge.

Kan rekke VM
- Hvor sulten er du på å komme tilbake?

- Det er klart jeg sulten nå. Det er ikke noe verre for en vinteridrettsutøver enn å våkne opp om morgenen og skli på isen, og ikke i det hele tatt ha tenkt på å smøre skiene sine. Det er kjedelig, sier Romøren.

Verdenscupen i hopp starter på Lillehammer 23. november. Men helgen før skal de beste norske hopperne prøve seg i NM på Rena.

Romøren stiller ikke til start der, men skal vi tro legene kan det være mulig at Hosle-hopperen rekker VM i Val di Fiemme i slutten av februar neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere