RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er synd på ham

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Andy Murray måtte bite i gresset mot Rafael Nadal.

Storbritannia har lange og stolte tennistradisjoner, men det begynner å bli lenge siden, svært lenge siden, kongedømme hadde en verdensener.

Ser man på Wimbledon-turneringen for eksempel, må man helt tilbake til 1936 for finne sist gang en brite vant. Det skjedde da Fred Perry gikk til topps i 1936.

På kvinnesiden ser det imidlertid litt lysere ut, siden Virginia Wade vant så sent som i 1977, men det er likevel ingen tvil om at britene er sultefôret på suksess.

Høye Murray-håp
Det var kanskje også derfor forventningene til verdensfirer Andy Murray var så skyhøye, før skottens møte med Rafael Nadal i semifinalen av Wimbledon fredag.

For selv om skotten har slitt litt med en skade i løpet av årets utgave av den tradisjonsrike gressturneringen, har han også imponert med solid spill på hjemmebane.

Og det startet utmerket på center courten i London fredag kveld, da 24-åringen tok det første settet med 7-6 mot den spanske favoritten.

Men så sa det stopp. Nadal slo tilbake og vant det andre settet med komfortable 6-2 og fulgte opp med nok en 6-2-triumf i det tredje settet.

Etter hvert virket det som Murray ble en smule frustrert. Selvtilliten fra det første settet så ut til å mangle og skuldrene var plutselig atskillig høyere.

«Murray traff med taktikken i første sett og var glimrende, men å spille med så høy risiko mot Nadal straffer seg i lengden», kommenterte BBCs John Lloyd.

- Synd på Andy
Og det fikk Lloyd helt rett i. Også det fjerde settet tilhørte Nadal og nevøen til tidligere Barcelona-stjerne Miguel Angel Nadal kunne slippe jubelen løs med 6-4.

- Jeg synes synd på Andy. Han fortjener også å være i finalen. Han er en stor spiller og den eneste måten å slå ham på, er å være aggressiv, sier Nadal ifølge BBC.

- Han spilte fantastisk i første sett, men så begynte han å gjøre feil i det andre og det var vendepunktet i kampen, fortsetter han.

Dermed er det duket for finale mellom spanjolen og Novak Djokovic fra Serbia. Djokovic slo ut franske Jo-Wilfried Tsonga i sin semifinale tidligere fredag.

- Det er alltid tøft å møte Novak. Han har vært fantastisk i år og bare tapt én kamp. Jeg har alt tapt fire ganger, men som alltid, vil jeg gjøre mitt beste, sier Nadal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere