RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ting jeg kan bli bedre på

Sist oppdatert:
Lars Bystøl (26) forteller for første gang om vrakingen fra A-landslaget i hopp.

Bystøl, Norges nest best hopper forrige sesong, ble vraket fra A-landslaget foran neste sesong for noen få uker siden. Den offisielle grunnen: Han skulle fortsette det fruktbare samarbeidet med B-landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Det fantes også andre uoffisielle grunner.

Da uttaket var klart, skrev TV 2 Nettavisen at det var fordi Bystøl ikke oppfylte de kriteriene det stilles til en toppidrettsutøver. Dagen derpå skrev VG at Bystøl var degradert fordi han gikk på fylla før årets Holmenkoll-renn.

- Totalvurdering
Onsdag snakket Bystøl og hoppledelsen åpent om saken, men i stedet for å kalle en spade for en spade, kom det lite nytt.

- Det er ting jeg kan bli bedre på, sa Bystøl.

- Det er en totalvurdering hvor menneskelige perspektiv og slike ting også er tatt med, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Mer ville de egentlig ikke si. Uansett spørsmål.

- Skjønner du at folk tenker at nå har du gjort noe dumtigjen?

- Jeg kan ikke bry meg om hva andre tenker om meg, sier Bystøl.

- Hva sier du til de som tenker at du er en rabagast?

- At det er ting jeg kan bli bedre på, og at ting har blitt bedre. Jeg lærer hele tiden. Jeg får mer erfaring. Og det kan være lettere å lære mer på B-laget sier Bystøl.

Han fikk med seg VM-medalje og 10. plass i verdenscupen forrige sesong. Derfor er plassen på B-laget oppsiktsvekkende. Uansett grunn.

- Føler du deg dolket i ryggen?

- Nei, jeg har ingen dårlig feeling overfor noen, sier Bystøl.

- Mindre stress om sommeren
Den største forskjellen for Bystøl vil være hva som skjer før sesongen starter. Han trener uansett med Kjetil Strandbråten, Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren, men han vil ikke delta på de samme samlingene som de på A-laget i sommerhalvåret. Han vil få mindre kontakt med Mika Kojonkoski. I tillegg kan det bli en viss forskjell økonomisk - selv om hopperne akkurat nå ikke ligger an til å få noe økonomisk støtte for landslagsplassen sin.

Og selv om Bystøl er på B-laget, vil han, hvis formen er der, hoppe verdenscuprenn på lik linje med de andre hopperne så fort sesongen starter.

- Målet for sesongen er å ta et steg til mot verdenstoppen, sier han.

- Men jeg har ingen konkrete resultatmål. Jeg vil selvfølgelig mer på pallen enn den ene gangen jeg var der i år. I tillegg vil jeg til OL i så bra form som mulig, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere