*Nettavisen* Sport.

- Det er to helt forskjellige verdener

Foto: Montasje/PA Photos

Manchester United vil ha revansj. Det kan gå hardt utover lille Aldershot.

25.10.11 18:12

Tirsdag kveld tar lille Aldershot imot Manchester United til dyst i ligacupen. Aldershot spiller til daglig i League Two, mens United som kjent er en av verdens største fotballklubber.

Det er med andre ord to lag med et helt forskjellig utgangspunkt som barker sammen på EBB Stadium. Et stadion som tar 7100 tilskuere. Til sammenligning huser Old Trafford 75.957.

- Det er to klubber i to helt forskjellige verdener, ja, sier lederen for Aldershots norske fanklubb, Vegar Myrbakken, til Nettavisen.

- Stor framgang
Den norske supporterklubben består i dag av 16 personer og ble stiftet i 2008. Myrbakken, som var med å starte supporterklubben, har lenge latt seg fascinere av Aldershot Town FC.

- For å gjøre en lang historie kort, så startet det med at jeg så på noen fotballkort da jeg var yngre. Der var det spillere som hadde spilt i Aldershot, forteller supporterlederen.

- Da jeg ble litt eldre kom jeg tilfeldigvis over navnet igjen. Da så jeg at klubben hadde blitt grunnlagt på nytt, i 1992, og at den bare hadde rykket oppover siden den gang, sier han.

Nettopp den framgangen fanget interesse til Myrbakken, og siden klubben ikke hadde noen norsk supportergruppe, ble en startet. Siden har det bare ballet på seg.

Interessen for engelsk fotball er ikke noe ukjent fenomen i Norge og det er ikke bare storklubbene som fenger. Flere av klubbene i lavere divisjoner på balløya har også bred støtte.

- Vi er ikke så mange, men vi er veldig mange trofaste. De fleste i supporterklubben kjenner hverandre og miljøet er bra. Men det er også noen litt mer «utenfra», forteller Myrbakken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

- Jeg tipper 2-1
Når det gjelder tirsdagens «stormøte» er imidlertid Myrbakken en smule usikker. Supporterlederen har god tro på sitt eget lag, men vet også at United blir en svært vanskelig oppgave.

- Nei, jeg vet ikke helt hva jeg skal si om kampen. Det blir vanskelig. United er helt sikkert revansjesugne, men det har ikke hatt for vane å prioritere ligacupen tidligere, sier han.

- Vi får klamre oss til det håpet. Men United er United. Det har en utrolig sterk stall, så det blir uansett vanskelig. Men skulle jeg tippe, så tipper jeg med hjertet. 2-1 til Aldershot.

Myrbakken og de norske supporterne hadde opprinnelig håpet å få se møtet med Premier League-laget ringside, men pågangen rundt billettene har naturlig nok vært stor.

- Vi hadde egentlig tenkt oss over, men fikk ikke tak i billetter. Vi havnet vel litt bakerst i den køen. Det er stort sett de med sesongkort som prioriteres først til slike kamper, sier han.

- Så da blir det TV i stedet for live. Vi blir ett par stykker som setter oss foran TV-en for å se kampen, forteller han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Kjent manager
Aldershot Town ledes av den tidligere Bolton- og Wimbledon-spissen Dean Holdsworth. Mannen som tjente til sitt daglige brød som spiss tidligere, tok over klubben i januar 2011.

- Holdsworth startet i de lavere divisjoner som manager. Han hadde blant annet stor suksess med Newport i Conference-ligaen. Da han fikk tilbud fra en ligaklubb, takket han selvfølgelig ja.

- Vi i supporterklubben fikk møte Holdsworth da vi var over sist og han er en veldig sympatisk kar. Han holder beina godt plantet på jorden og er en fyr som vet hva han holder på med.

Av spillere som kan bli sentrale mot United, trekker Myrbakken fram en 22 år gammel måljeger og en like gammel burvokter med fortid i Charlton Athletic.

- Danny Hylton er toppscorer og har scoret totalt 10 mål så langt i høst. Han scoret blant annet mot West Ham i første runde, sier Aldershot-supporteren.

- Keeperen Ross Worner kan også bli en nøkkelmann. Han har tidligere spilt for Charlton Athletic. Slike oppgjør kan jo fort ende opp med straffesparkkonkurranse, forteller Myrbakken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

- Finne flyten
I League Two ligger Aldershot på 15.-plass med 17 poeng fra 14 kamper. Myrbakken sier at laget har som mål å rykke opp denne sesongen, men at ting så langt har gått litt trått.

- Vi har hatt en veldig berg- og dalbanesesong hittil. Per i dag sliter laget med å få ting til å sette seg. Vi spiller ut mange av lagene i ligaen, men sliter med å omsette sjanser.

- Dessverre blir det ikke delt ut stilpoeng i fotball. Men jeg tror laget er i ferd med å finne flyten nå. Målet til klubben er alltid å minst nå play off og målet er opprykk, sier supporterlederen.

Så da gjenstår det å se, da, om David nok en gang kan ryste Goliat. Cup er som kjent fortsatt cup. Oppgjøret sparkes i gang 20.45 og kan følges i sin helhet på Canal Plus Sport Extra.

Du får også scoringsvarsel fra kampen i Nettavisens livesystem

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag