RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er touren som teller

Andy Schleck og Fränk Schleck i Leopard-Trek.
Andy Schleck og Fränk Schleck i Leopard-Trek. Foto: DENIS BALIBOUSE (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Schleck-brødrene hører ikke på Eddy Merckx og satser på touren og VM neste seong.

Tidligere denne uken gikk sykkellegenden Eddy Merckx ut og sa at Andy Schleck burde prioritere giroen.

- Giroen burde være det første, men da må han virkelig satse på det. Han kan vinne det, men det virker ikke som han har lyst, uttalte Merkcx i et intervju med La Gazzetta dello Sport.

Les mer:- Gjør ikke slike feil under Bruyneel

Det virker ikke som om Andy Schleck har fulgt rådet, for nå sier storebror Fränk Schleck at giroen ikke er en del av neste sesongs program.

- Jeg kan bekrefte det. Jeg og Andy vil ikke kjøre giroen, sier Fränk til velochrono.fr.

Touren er viktigst
- Det er touren som teller. Vi elsker touren og vi har allerede hatt veldig, veldig gode resultater der. Det er et ritt som får oss til å drømme. Touren er det store målet, og begge trenger å være i fantastisk form for å vinne.

Mange har uttrykt at de ikke tror at Schleck-brødrene vil kjempe om seieren i neste års Tour de France. Hovedårsaken er de mange tempokilometerne, som virkelig taller mot brødrene.

- Løypen er som den er, og vi kommer til å kjempe. Vi vil studere den i detalj, og vi vil prøve å tilpasse for taktikk. Men for nå er det for tidlig å snakke om dette. Det vi trenger er å være i veldig god form, da vil vi ha en sjanse til å vinne.

Ny sjef kan bringe suksess
Neste år slås Leopard sammen med RadioShack. Det betyr mange sterke ryttere, men også en sterk lagledelse. Sportsdirektøren heter Johan Bruyneel, og står bak ikke mindre enn ni Tour de France-seirer. Han kan være mannen som får Andy Schleck til å ta det siste stege på tour-pallen.

- Johan har en utrolig erfaring. Han er en sann leder som kan lede et lag. Han vil bringe oss mye, spesielt på tempo, sier Fränk.

Det er liten tvil om at både Andy og Fränk har en lang vei å gå på tempobiten. Begge har mistet den gule ledertrøyen på tempo, senest da Andy gjorde det på nest siste etappe under årets Tour de France. Andy skal allerede ha begynt å trene på dette området.

- For å vinne touren er det et det essensielt å forbedre seg på dette punktet, selv om vi aldri blir spesialister som Fabian Cancellara. Men vi må også bli bedre i fjell, da vi ikke klarte å kjøre fra en rytter som Cadel Evans i år, forklarer Schleck.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VM er et mål
Vanligvis er det Tour de France og Ardenne-klassikerne som er viktigst for brødrene. Neste år vil det derimot komme enda et mål for brødrene. VM er nemlig lagt til Valkenburg, og både Andy og Fränk har kapasitet i det harde terrenget.

- Både jeg og Andy kan være konkurransedyktige under VM i Valkenburg på slutten av sesongen. Det vil være et av målene neste sesong.

Om programmet neste sesong røper Fränk Schleck følgende:

- De to første månedene av sesongen kan bli litt roligere, slik at jeg har mer krefter senere i sesongen. Det er også et valg mellom Dauphiné og Sveits rundt, som forberedelse til touren. Dette kan bli den store endringen i vårt program. Vi har sett at Evans dro fordel av Dauphiné i år. Vi vil diskutere det med Johan og Kim (Andersen).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere