RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp / Scanpix

- Det er tungt og tragisk

- Alle drømmer og mål som jeg hadde har forsvunnet i løpet av et hundredels sekund.

Slalåmspesialisten Jens Byggmark røk korsbåndet på trening i Saas-Fee. Det betyr at OL kommer til å gå uten svensken.

- Det føles veldig tomt akkurat nå. En hel sesong kommer til å bli borte. Alle drømmer og mål som jeg hadde for sesongen har forsvunnet i løpet av et hundredels sekund. Dette er tungt; det er tragisk, sa Byggmark en times tid etter at han hadde fått beskjeden om den alvorlige skaden.

Han var et stort svensk medaljehåp i Sotsji etter å ha kjørt inn til VM-sølv i slalåm for to år siden, og etter at han har vært på seierspallen i slalåm sju ganger i karrieren.

Han skal gjennom en operasjon allerede fredag, og deretter venter minst seks måneders rehabilitering. Det beste han kan tenke på er å kjøre noen av verdenscupkonkurransene helt på slutten av sesongen, i mars neste år.

Byggmark har pådratt seg omtrent samme skade som den Kjetil Jansrud fikk da han falt i super G-rennet i VM i Schladming i februar sist vinter. Jansrud er på vei tilbake, men fortsatt er det ikke sikkert at han kan kjøre verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober.

Så lang tid tar det å bli skikkelig bra etter en korsbåndsskade. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere