*Nettavisen* Sport.

- Det er ufattelig amatørmessig

Foto: Tommy Elligsen / NTB scanpix

Mats Zuccarello Aasens manager reagerer på måten ishockeyforbundet opptrer.

07.05.13 07:07

Mandag ettermiddag kom den klare meldingen fra Norges Ishockeyforbund. Mats Zuccarello Aasen nektes videre landslagsspill for Norge.

Bakgrunnen for dette er ishockeyspillerens avtale med bettingselskapet Unibet, som ble annonsert tidligere i vår.

Generalsekretær i forbundet, Jon Haukeland, bekreftet dette overfor Aftenposten, og utdypet senere overfor Nettavisen at han oppfattet avtalen som illojal mot norsk idrett.

- Norsk Tipping sa nei
Haukeland sa videre til Nettavisen at han i lengre tid hadde vært klar over at avtalen ville komme på plass og at Zuccarellos representanter hadde blitt advart mot konsekvensene.

- Vi har vært kjent med at de som representerer Mats ønsket å få i stand en slik avtale. De la fram et opplegg for oss tidligere i år, men vi advarte sterkt mot å gjennomføre planene. De foreslo også at vi skulle være involvert i en slik avtale, men det avslo vi med tydelighet. Vi tok da opp dette med Norsk Tipping, og gjorde rede for hva som lå i løypen. Vi ga også klar beskjed til Zuccarellos representanter om konsekvensene av en slik avtale, sier generalsekretæren til Nettavisen mandag.

Manager for Zuccarello, Kevin Skabo, reagerer imidlertid på uttalelsene fra det norske forbundet.

BLOGGINNLEGG: Er det feil å gå etter pengene?

- Vi hadde et møte hvor vi informerte om at et utenlandsk bettingselskap ville inngå en avtale med Mats, men at vi selvfølgelig ønsket å få til en avtale med forbundet og Norsk Tipping i stedet, for å få i gang Zuccafondet. Vi ville unngå at det skulle bli en konflikt som dette, men både forbundet og Norsk tipping sa nei, sier Skabo til Nettavisen.

- De sa også at de var takknemlige over at vi gikk til dem først. Vi fikk ingen konkrete trusler om utestengelse da, det kan ikke jeg huske. Men det har alltid hengt trusler i lufta over idrettsfolk i sånne situasjoner, som med Drillo og Ronny Johnsen tidligere, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Er det aktuelt for Mats å bryte avtalen med Unibet?

- Vi er veldig fornøyde med avtalen og med Unibet som samarbeidspartner for Zuccafondet, og vi ønsker å sette oss ned med forbundet for å finne en fornuftig løsning, sier Skabo.

- Utrolig skuffet
Skabo kan videre fortelle at Zuccarello er skuffet over det som nå har skjedd.

- Mats er utrolig skuffet over at det skjer på denne måten, spesielt siden han hadde en avtale med et annet selskap enn Unibet for et år siden (Betsson).

- Det er flere uker siden avtalen ble inngått. Hva tenker dere om at reaksjonen kommer først nå?

- De har lenge hatt en mulighet til å reagere og gjøre noe med det. Det er veldig spesielt. Jeg skal ikke kaste steiner ut her, men det er en ufattelig amatørmessig møte å gjøre det på.

Da Nettavisen snakket med Haukeland tidligere mandag, antydet han at avtalen med Unibet hadde kommet i stand som et resultat av dårlig rådgivning.

Manager Kevin Skabo på sin side reagerer på måten Haukeland har gått til media med denne saken.

- Haukeland sier via Aftenposten at han ikke orker en mediekrig med Mats, men så går han likevel til Aftenposten? Og det gjør han bare noen timer før den viktigste kampen til New York Rangers i årets sesong. Får de en seier der og 2-1 i kamper, blir det fort 2-2. Og den kampen er i dag - om seks timer, og så får han slengt denne midt i trynet, sier Skabo.

LES OGSÅ: Det store intervjuet med Zuccarello

- Ikke sagt noe
Manageren reager også på at forbundet ikke har tatt kontakt med hovedpersonen.

- De har ikke sagt noen ting til Mats. De har ikke sendt en tekstmelding engang, sier han.

Haukeland forklarte til Nettavisen at det norske forbundet ikke hadde mulighet til å komme i kontakt med Zuccarello på nåværende tidspunkt, men at spillerens agent var blitt informert.

- Vi har ikke hatt anledning til å ta dette opp med Mats nå, siden han spiller i Rangers. Vi må klarere all kontakt med ham fram til laget hans er slått ut av Stanley Cup. Vi har snakket med agenten hans, og føler oss sikre på at situasjonen vil bli formidlet. Vi mener denne saken er et resultat av manglende rådgivning, og vi er ikke sikre på om Mats har vært klar over konsekvensene ved en slik avtale, sier han til Nettavisen.

Skulle New York Rangers tape sine to neste kamper i Stanley Cup mot Washington Capitals vil klubben være ute, og Zuccarello Aasen ville i utgangspunktet vært klar for VM-spill.

Nordmannens klubb ligger nemlig under 2-0 i kamper i best-av-sju-serien, og spiller de neste kampene natt til tirsdag og natt til torsdag.

Teoretisk kunne han altså fått med seg møtene med Sveits, Hviterussland og Tsjekkia, men nå har trolig det skipet seilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.