RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er veldig bittert

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Svak norsk dag i sanden.

Det norske sandvolleyballparet Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud røk ut av VM torsdag, da ble slått av øserriske Florian Gosh og Alexander Horst.

Motstanderene vant kampen med sifrene 19-21, 21-16, 15-11.

- Det er veldig bittert. Vi skulle ha tatt det første settet, jeg skjønner ikke at det går an å tape det, sier en frustrert Jørre Kjemperud til NRK.

De norske gutta ledet nemlig første sett med 19-16, men råsterk sluttspurt av østerrikerne sørget for at det til slutt endte med 19-21.

Høidalen/kjemerud endte dermed på en 17.-plass i sandvolleyball-VM.

De var bedre
16.-delsfinale-exit ble det også for Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn.

Til tross for godt spill av de norske jentene, ble den nederlandske duoen Marleen van Iersel og Sanne Keizer for sterke.

I første sett sto det 24-24 før nederlenderne avgjorde med to poeng på rappen. Også andre sett ble jevnt. Det endte til slutt 21-18.

– De var bedre enn oss i de avgjørende fasene, konstaterer Kathrine Maaseide på de offisielle VM-sidene.

Iersel/Keizer kan også møte norsk motstand i 8.-delsfinalen – hvis Nila Håkedal og Ingrid Tørlen vinner sin 16.-delsfinale torsdag kveld.

Dårlig norsk dag
Herreduoen Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr røk også ut av VM torsdag. De tapte med sifrene 21-19, 21-14 mot sveitsisk motstand.

Sveitserne hadde stort sett full kontroll gjennom hele kampen, og det var egentlig bare spennende på stillingen 18-18 og 19-19 i første sett.

– Dette mesterskapet kommer egentlig litt for tidlig for oss. I volleyball tenker vi i fireårssykluser, og OL i 2012 er vårt store mål. Det er da vi skal være gode, men vi tar gjerne med oss noen resultater på veien, sier Tarjei Skarlund til NTB.

Skarlund/Spinnangr er en forholdsvis ny konstellasjon, og paret har ikke så lang erfaring sammen. Skarlund har tidligere spilt sammen med Jørre Kjemperud, mens Spinnangr er regnet som et av Norges største sandvolleyballtalenter.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere