Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er veldig mange gale jenter

Foto: Simen Goffeng / Mediehuset Nettavisen
Synnøve Solemdal digger damer som herjer. Neste år vil hun herje selv.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): I 2011/12-sesongen ble skiskytteren Synnøve Solemdal nummer 13 totalt i verdenscupen. Dette må regnes som et stort gjennombrudd.

Det var hennes klart beste plassering i karrieren. Før 13.-plassen hadde hun blitt nummer 46, 67, og 81 i de foregående årene siden debuten i 2008/09-sesongen.

Denne sesongen har imidlertid ikke 23-åringen prestert like jevnt i verdenscupen, og til tross for at hun har fått sin første individuelle seier, ligger hun bak totalskjema.

Når kun åtte løp gjenstår av sesongen er Solemdal nummer 18 i verdenscupsammendraget. Opp til en topp-ti-plassering er det akkurat nå hele 143 poeng for ungjenta.

Man kan likevel ikke si annet enn at sesongen har vært god for Solemdal. Under VM i Nove Mesto tidligere i vinter fikk hun med seg gull fra både mixedstafett og vanlig stafett.

- Har lært mye
Nå håper 23-åringen å ta ytterligere steg fram mot neste sesong, der OL i Sotsji står på programmet. Målene til Solemdal er klare.

- Jeg må jobbe mye på skytebanen for å bli mer stabil. Jeg må bli så stabil at jeg kan havne i topp ti selv de dagene jeg ikke har klaff i sporet, sier skiskytteren til Nettavisen.

- Jeg må også jobbe fysisk og bli en bedre skiskytter totalt. Jeg har lært veldig mye denne sesongen, både gjennom trening og konkurranse. Det har vært mye positivt jeg kan ta med meg, og også mye som kan gjøres bedre. Det har vært en bra sesong for meg læringsmessig. Nå må jeg bare fullføre, forteller hun.

Denne uken går de norske skiskytterne og resten av verdenseliten i Holmenkollen. Neste uke venter det første møtet med OL-løypene i Sotsji.

- Neste uke blir veldig viktig med tanke på neste sesong. Nå får vi endelig en mulighet til å se hvordan det er i Sotsji, sier Solemdal til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Denne sesongen har Tora Berger vært den store eneren hos skiskytterjentene, men veteranen sliter litt med motivasjonen. Akkurat det gjør ikke Solemdal.

- Jeg har kjempemotivasjon og stortrives med å trene. Det er vel det som er forskjellen på de yngre og eldre. Vår treningsiver er på topp, mens de eldre har erfaringen. Det kan vi bruke til å lære av hverandre, sier hun.

- Gir motivasjon
Under skiskytter-VM i Nove Mesto tidligere i vinter hentet Norge totalt elleve medaljer. Det var overlegent mer enn Frankrike på andreplass med fem medalje.

Solemdal fikk altså med seg to av de åtte gullene som gikk til Norge.

- Jeg er veldig fornøyd med stafettene under VM, mens det var litt forskjellig som ikke stemte i de individuelle konkurransene. Men det bryr jeg meg ikke så mye om nå, forteller hun.

- Det var godt å komme hjem etter VM, og jeg følte meg overraskende «fresh». Etter VM har jeg trent bra og det gir meg motivasjon og fullt fokus på å fullføre sesongen, sier hun.

Skiskytter-VM er ikke det eneste vintersportsmesterskapet der Norge herjer. Også under det pågående ski-VM er Norge i en klasse for seg. Spesielt på kvinnesiden i langrenn.

- Gale jenter
Solemdal mener den norske dominansen stort sett er positivt, og hun er spesielt imponert over det jentene får til i Val di Fiemme.

- Norge satser utrolig tungt. Vi har utrolig mange gode utøvere som ofrer alt. Det er veldig mange gale jenter som gjør alt for å bli best på ski. Vi har en god treningskultur, sier hun.

- Det er kjempebra at kvinnene hevder seg som toppidrettsutøvere. Marit er et utrolig bra forbilde på en jente som ofrer alt. Hun står ikke tilbake for gutta på noe vis, sier Solemdal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om det har blitt mye norsk suksess i Val di Fiemme, viste skiskytteren Miriam Gössner at også børsefolket kan gjøre en god figur i selskap med langrennsspesialistene.

Gleder seg
Den tyske jenta ble nummer fire på ti kilometer fristil under mesterskapet i Italia og var ikke langt unna pallen. Solemdal ønsker ikke å spekulere i hvordan hun selv kunne gjort det i VM.

- Nei, det spekulerer jeg ikke i. Norge har så mange gode langrennsjenter, som gjør det bra hele tiden. Men vi heiet litt på Gössner også, selvfølgelig, sier 23-åringen.

- Det ble egentlig en perfekt dag. Norsk gull og norsk sølv, samt en skiskytter som gjorde det bra, sier skiskytterjenta.

Denne helgen skal det gås 7,5 kilometer sprint (fredag), ti kilometer jaktstart (lørdag) og 12,5 kilometer fellesstart (søndag) for kvinnene i Holmenkollen.

Solemdal gleder seg.

- Ja, dette blir kjempeartig. Det er meldt bra vær og stemningen blir bra. Jeg håper å kunne gjøre mitt beste her, avslutter hun til Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!