*Nettavisen* Sport.

- Det er viktig å vinne

- Det er alltid viktig å vinne, fastslår Åge Hareide. Samtidig innrømmer han at kveldens kamp ikke er like nødvendig som han trodde.

24.05.05 17:07

Klikk her for å se kampen på web-tv eller her for å følge den direkte i vårt live-system fra 19.35.

Åge Hareide fikk i stand kveldens kamp mot Costa Rica for å gi utenlandsproffene kamptrening i forkant av neste lørdags viktige VM-kvalkamp mot Italia.

Men med Thomas Myhre skadet og John Arne Riise opptatt med Champions League-finale, har kampen mistet litt av sin betydning.

- Godt tidspunkt
- Den har fått mindre verdi nå, erkjenner landslagssjefen. Likevel kommer kveldens kamp på et godt tidspunkt for spillere som Morten Gamst Pedersen og André Bergdølmo. Uansett mener Hareide at seier er viktig.

- Det er alltid viktig å vinne. Jeg har ikke tro på at resultatet ikke er viktig i alle kamper, mener Hareide. Han er opptatt av at landslaget skal ha den rette mentale innstillingen.

Skal underholde
- Hvis du skyter over mål, kan du ikke bare smile og trekke på skuldrene. Du må spørre deg selv hvorfor du skjøt over mål. Det er bare slik du blir bedre, forklarer landslagssjefen.

Når kampen blåses i gang klokken 19.35 på Ullevaal Stadion i kveld, håper Hareide at publikum og tv-seere ikke bare får se Norge vinne, men også får se Norge underholde. Etter den fabelaktige kampen mot Slovenia i fjor høst, har Norge slitt med å leve opp til forventningene de selv har lagt på seg selv ved å snakke om "stolte øyeblikk".

Positiv ånd
- Det å skape en positiv ånd for et lag handler mye om å vinne fotballkamper, og det handler om positive opplevelser for presse og publikum som ser kampen, sier Åge Hareide.

Han satser på å gi det norske folk en positiv opplevelse i kveld - 11 dager før den skjebnesvangre kampen mot Italia på Ullevaal.

TV 2 Nettavisen kommer med reaksjoner og spillerbørs fra UIllevaal Stadion kort tid etter kampslutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.